Vader verdacht van doden baby in Nieuwleusen

Rechtbank Zwolle NDC Mediagroep

Zwolle - Een 39-jarige vader uit Nieuwleusen wordt verdacht van de moord op zijn 4 maanden oude baby. Dat bleek donderdag tijdens de strafzaak in de rechtbank in Zwolle. Ook de moeder van het kind wordt door het Openbaar Ministerie als verdachte gezien.

De in november 2019 geboren baby overleed volgens het Openbaar Ministerie onder verdachte omstandigheden in maart dit jaar. De vader uit Nieuwleusen zou, mogelijk met medewerking of medeweten van zijn vrouw, het kind met kracht geschopt en geslagen hebben. Uit de tenlastelegging blijkt dat er 'mechanisch botsend geweld' op het hoofdje van het kindje is uitgeoefend. De vader is moord op zijn kind ten laste gelegd. Daarnaast wordt hem ook verweten de baby in hulpeloze toestand te hebben achtergelaten. De moeder van de baby is ook verdachte. Waarvan zij precies wordt verdacht, meldde de officier van justitie niet.

Onderzoek in volle gang

Over de verdachte dood van het kind is eerder niets naar buiten gebracht. De zitting van donderdag was de eerste regiezitting waarbij zowel de verdachte als zijn advocaat ontbraken. Het onderzoek is nog in volle gang, meldde de officier van justitie. Zo is de sectie op het kind, om de doodsoorzaak definitief vast te stellen, nog niet klaar. Een forensisch arts zal daarna nog de nodige onderzoeksvragen beantwoorden. De psychische gesteldheid van de man wordt nog onderzocht.

De vader blijft in ieder geval tot de volgende zitting in oktober vastzitten.

 

Nieuws

menu