Valentijnsactie in de Wijk voor het goede doel: een Valentijnsfonds voor dorpsinitiatieven

Initiatiefnemers van links naar rechts Benny Spin, Arend Klomp en Bart Tijink. Selfie: Benny Spin

Het is bijna februari, Valentijnsdag is weer in zicht. Een dag waarop geliefden elkaar extra aandacht geven met bijvoorbeeld cadeautjes, bloemen of kaarten. Vorig jaar was dat voor getroffen ondernemers uit de Wijk, die door de lockdown in de problemen zijn gekomen.

Dit jaar is het bedoeling om een ‘Valentijnsfonds’ op te zetten, waarmee (kleine) dorpsinitiatieven en goede doelen financieel te ondersteunen in de Wijk. Dat kan een persoon, club of groep zijn die het verdient om in het zonnetje gezet te worden. Iets in de Wijk dat aangepakt, gerepareerd of opgeruimd moet worden, maar waarvoor geen geld beschikbaar is. Een nieuw dorpsinitiatief dat, bijvoorbeeld door de jeugd wordt ontplooid. Of specifiek iets voor de ouderen. Het is in grote lijnen een algemeen Dorpsfonds voor Wiekers waar een beroep op gedaan kan worden. Hiervoor wordt te zijner tijd een commissie opgezet om dit onafhankelijk te beoordelen. Alle hulp is daarbij welkom, bijvoorbeeld door een taart te kopen.

Valentijnstaarten

In samenwerking met bakkerij Nijstad en bakkerij Dunnink en de stichting Storck, zijn twee heerlijke Valentijnstaarten ontwikkeld: een schuimtaart en een caketaart. Hier kunnen 6 tot 8 porties uit gesneden worden. De kosten van deze Valentijnstaarten zijn € 8,00 per stuk en de opbrengst komt ten goede aan het ‘Valentijnsfonds De Wijk’. Deze actie is op touw gezet door Arend Klomp en Benny Spin en wordt ondersteund door Stichting Storck en Businessclub Wacker.

De vrijwilligers komen dit jaar niet aan de deur om de bestelling op te nemen en af te leveren. Bestellen kan via een bestelbon (inleveren bij de Coop) of via de e-mail: stuur dan naam en adres met de gewenste hoeveelheid taarten naar zonnedag@outlook.com .

De taarten zijn af te alen op vrijdag 11 februari of zaterdag 12 februari tussen 13.00 en 17.00 uur bij de stand op de parkeerplaats bij Coop Dunnink.

Nieuws

menu