Van Dijk Tuin & Park uit Uffelte is druk met winteronderhoud

Het team van Van Dijk Tuin en Park in Uffelte. Eigen foto

Na een mooi zomerseizoen, waarin van Dijk Tuin & Park onder andere vele robotmaaiers mocht installeren en vele klanten mocht verblijden met een nieuwe machine, is inmiddels het winterseizoen aangebroken. De periode waarin het bedrijf volop bladblazers plus kettingzagen verkoopt én druk is met het winteronderhoud van gazonmaaiers. De maaier wordt trouwens gratis bij de klanten opgehaald en na het voldoen van de winterbeurt weer teruggebracht.

In de werkplaats zijn ervaren monteurs aan het werk die elke machine een complete beurt geven, om zo de levensduur van de gazonmaaier te verlengen. Tevens weet de klant zeker dat hij aan het begin van het seizoen direct goed van start kan gaan met zijn maaier.

Grote werkplaats

Naast het verzorgen van onderhoudsbeurten, repareren ze hier in de werkplaats ook tal van machines. Van Dijk Tuin & Park beschikt namelijk over een grote werkplaats waar drie monteurs met passie machines onderhouden en repareren. Frank van Dijk is van oudsher monteur en blijft het mooi vinden om aan machines te sleutelen.

Vanaf 1 april jaarlijks is Jasper Tordoir een nieuwe kracht in het bedrijf. Hij is monteur in hart en nieren en laat dat ook echt zien. Ook Chris is een monteur die inmiddels al voor het vierde jaar meedraait. Okke is onder andere van de haal- en brengservice en Linda verzorgt de marketing. „We vullen elkaar hartstikke goed aan en halen het beste in elkaar naar boven. Echt mooi hoe dat nu zo gaat.”

Vanaf 1 november is Van Dijk Tuin & Park dealer van het gerenommeerde merk Husqvarna. „Met dit dealerschap zijn wij ontzettend blij, omdat we op deze manier een kwalitatief sterk en compleet assortiment machines op voorraad hebben”, aldus Frank van Dijk. Linda vertelt dat de robotmaaiers momenteel erg in trek zijn. „Het is natuurlijk de perfecte manier om het gras altijd mooi verzorgd te hebben, terwijl je ondertussen zelf tijd hebt voor andere (leuke) dingen.” Frank vult aan: „We adviseren mensen graag in het maken van de juiste keuzes, want er zijn natuurlijk tal van mogelijkheden. Daarom kom ik ook altijd eerst bij de mensen thuis om te kijken hoe de tuin eruit ziet en welke machine daar het beste tot zijn recht komt. Soms moet de tuin ook een beetje aangepast worden, zodat de robotmaaier nog gemakkelijker zijn werk kan doen. Ik geef hierin advies en installeer de robotmaaier graag voor de klant, zodat deze zo goed mogelijk functioneert.”

Accumachines populair

Naast de robotmaaiers, zijn ook de accumachines erg populair „We zijn tevens dealer van EGO accutuingereedschap en merken dat deze machines kwalitatief enorm sterk zijn. Dat de fabrikant hier ook zo over denkt, is terug te zien in het feit dat er 3 jaar garantie op de accu zit en 5 jaar op de machine zelf”, aldus Linda, die zelf ook graag met deze machines aan het werk is.

Van Dijk Tuin & Park te Uffelte heeft een zeer breed assortiment. Zo verkopen zij onder andere: zitmaaiers, loopmaaiers, robotmaaiers, bosmaaiers, heggenscharen, kettingzagen, houtklovers, verticuteermachines, veegmachines, tuinfrezen en motorblokken. Sinds kort hebben ze hun assortiment zelfs nog uitgebreid met bouwmachines, zoals: trilplaten, stampers, doorslijpers en steenzaagtafels. De machines kunnen bij van Dijk zowel nieuw als gebruikt gekocht worden en daarnaast behoort het huren van enkele machines ook tot de mogelijkheden. Denk hierbij aan een veegmachine, verticuteermachine, houtklovers (op benzine én elektrisch), trilplaat etc.

Info: Belangstellenden zijn welkom in de vernieuwde showroom van Van Dijk Tuin & Park te Uffelte. Ze zijn van maandag tot en met zaterdag geopend van 8.00 tot 17.00 uur.

Nieuws

Meest gelezen