Venters gaan met bloemen langs de deuren in Havelte en Uffelte

Er zijn dit jaar ook weer margrieten bij.

Er zijn dit jaar ook weer margrieten bij. Foto: Pixabay

Op initiatief van de protestantse gemeente Havelte/Uffelte wordt vrijdag 21 en zaterdag 22 april de traditionele bloemenactie gehouden. De opbrengst van de actie, jaarlijks toch duizenden euro’s, is bestemd voor het restauratiefonds van beide kerken.

De bloemenactie wordt elk jaar weer met veel enthousiasme ontvangen. Niet alleen door kerkgangers, maar ook andere inwoners van Havelte en Uffelte die de kerken een warm hart toedragen kijken uit naar het moment dat de kleurrijke bloemenzee zich verspreidt over de dorpen. Veel inwoners wachten met het opfleuren van de tuinen tot de start van de bloemenactie van de kerk. Het aanbod van de perkplanten bestaat dit jaar uit geraniums (staand en hang), Spaanse margrieten, verbena, scaevola, lobelia, helichrysum en fuchsia.

Volgens Bernard Breman, een van de aanjagers van de bloemenactie, worden ook dit jaar perkplanten van hoge kwaliteit tegen scherpe prijzen verkocht. „De bloemen worden begin deze week afgeleverd bij het kerkje in Uffelte. Dat is ook dit jaar het hart van de actie. Het kerkje wordt voor deze gelegenheid omgebouwd tot een ware bloemenzee. „Van hier uit gaan tientallen venters op pad om de perkplanten in de straten van Uffelte, Havelte, Darp, Havelterberg, Veendijk, Busselte en omstreken te verkopen”, vertelt Breman. „En wie vrijdag of zaterdag de venters mist, kan deze twee dagen de planten ook kopen in het kerkje van Uffelte.”