Verbouwing hooischuur nieuwe mijlpaal voor Huize Welgelegen in Koekange

De karakteristieke ‘hooiberg’ van Huize Welgelegen in Koekange, onder andere bekend van de knusse verhalen rond de kachel, is afgebroken. Er komt een nieuwe hooiberg voor de ontvangst van gasten, dat allemaal in het kader van een omvangrijker plan om het verhaal van de rijke cultuurhistorie van het landgoed te vertellen.

Dieke Bout (links) en Johanna Bol-Bout laten in de puinhoop van de oude hooiberg zien hoe het er uit moet komen te zien.

Dieke Bout (links) en Johanna Bol-Bout laten in de puinhoop van de oude hooiberg zien hoe het er uit moet komen te zien. Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

De zussen Johanna Bol-Bout en Dieke Bout vertellen enthousiast over de plannen aan de keukentafel, met zicht op de royale achtertuin waar flora en fauna de boventoon voeren. Landgoed Welgelegen is sinds 1973 in het bezit van de familie Bout, het grote voorhuis werd gebouwd in 1881. „In 2016 hebben wij het van onze ouders overgenomen, wij proberen er steeds meer de recreatieve kant mee op te gaan”, vertelt de 42-jarige Johanna.

Nieuws

menu