Verkeersveiligheid bij kindcentrum 't Echtenest wordt vergroot, bovendien krijgt Echten een multifunctioneel sportveldje

Het trapveldje werd eerder ook gebruikt voor de jurering van versierde wagens tijdens het dorpsfeest. Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Het parkeren bij kindcentrum ’t Echtenest is al jaren een probleem: auto’s staan op de groene strook langs de Schoolakkers geparkeerd, want naast de school is weinig ruimte. Dat gaat nu veranderen.

In verband met verkeersveiligheid aan de Schoolakkers worden bij ’t Echtenest, op de plek waar voorheen de keet van bierbrouwgilde De Wortketel stond, parkeerplaatsen voor auto’s van leerkrachten en een fietsenstalling voor de leerlingen aangebracht. Tevens wordt de oprit opnieuw bestraat en wordt op de Schoolakkers, voor de oprit van school, in de rijbaan een kleurvlak aangebracht.

Multifunctioneel sportveld

Daarnaast ondergaat het trapveld nog veranderingen, want dit wordt omgetoverd in een multifunctioneel sportveld voor onder andere voetbal en basketbal. De kosten hiervoor worden gedragen door Initiatiefrijk De Wolden, Stichting Ruinen 1865, gemeente De Wolden, Rijkswaterstaat en stichting Wolderwijs. Alle plannen zijn besproken met de direct omwonenden.

Een speciale werkgroep, bestaande uit Gerard Velthuis van gemeente De Wolden, de directeur van ’t Echtenest en een leerkracht, leden van de werkgroep ‘Ons trapveld in topvorm’ en bewoners van de Schoolakkers en Dorpsbelangen, neemt op dit moment de laatste plannen door voordat tot uitvoering kan worden overgegaan.

Het streven is dat het nieuwe schooljaar in kan worden gegaan met deze ontwikkelingen.

Nieuws

menu