Vernieuwde Bellefair in Echten is de juiste formule

Het was druk en gemoedelijk op de tweede Bellefair in Echten.

Het was druk en gemoedelijk op de tweede Bellefair in Echten. Foto: Benny Spin

Het dorp Echten heeft met de vernieuwde Bellefair de juiste formule te pakken. Dat bleek zaterdag wederom. Met en speciale ‘voor alle leeftijden’-editie was het bijzonder sfeervol.

Het kunstzinnige voorjaarsfestival bood niet alleen een gevarieerde nijverheidsmarkt tussen de oude boerderijen in het meest lommerrijke deel van het brinkdorpje, maar ook een kinderplein met theater en workshops en een reeks optredens van regionaal talent. Deze opvolger van de vermaarde Bellemarkt bleek vorig jaar al een succes. En op dat fundament is verder geborduurd door de vrijwilligersorganisatie Huus met de Belle.

Voorjaarsfeest

Dankzij financiële steun van Initiatiefrijk De Wolden is de fair in het karakteristieke Echten nu nog meer een voorjaarsfeest voor alle leeftijden geworden. Er was voor het eerst een kinderplein met verschillende workshops, zoals sieraden maken, kaarsen, tollen en podcast maken, en was er ook theater en goochelen met afsluitend een speciale vuurshow.

Onder de grote festivalluifel speelde een reeks lokale en regionale artiesten: Timo de Jong uit Meppel, Pieperts uit de Wijk, ROO uit Rouveen en Janis McCoury uit Harpel, Cigar Box uit Dalfsen. De optredens werden aan elkaar gepraat en gedraaid door Davey Pollitt uit Echten met zijn show ‘Davey’s Vinyl Paleis’.

De fair zelf was met ruim vijftig kramen groter en gevarieerder dan ooit. Het aanbod betrof onder meer kunstnijverheid, streek- en mondiale producten, woonaccessoires, speelgoed, sieraden, kleding, boeken en cadeauartikelen. In het zonnetje was het prima toeven met een hapje en drankje.