Vier keer een Brinkfestijn van Heerlyckheid Ruinen, wie heeft nog oude apparaten?

Brinkfestijn op de brink in Ruinen met Bakker Bart in 2019. Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Op de Brink in Ruinen vindt deze zomer weer een reeks Brinkfestijnen plaats. Deze hebben iedere avond weer een toneelstuk, dat wordt opgevoerd door inwoners, jong en oud, van het dorp. De eerste avond is op woensdag 20 juli, daarna volgen er nog drie.

Op 20 juli komt de brandweer om 18.00 uur voor een demonstratie. Ook de schaapskudde laat zich deze avond zien, maar niet in de buurt van de spuitgasten. Op 27 juli staat een meezingavond gepland met verschillende koren uit de regio. Voor de editie van 3 augustus doet de organisatie een oproep. „Wij zijn op zoek naar oude apparaten om ene tentoonstelling in te kunnen richten over vroeger. Denk daarbij aan oude naaimachines, tractoren, fietsen en radio’s”, aldus de organisatie. Dat past allemaal goed bij het thema ‘Oude voertuigen en hobby’s. Wie wat oude spullen heeft voor de expositie, kan dat aangeven tot 18 juli via secretariaat@ondernemendruinen.nl

Voor het laatste Brinkfestijn op 10 augustus staat onder meer dorsen op de planning. Ieder Brinkfestijn begint om 14.00 uur, om 19.00 uur is steeds het toneelstuk.

Info via de facebookpagina ‘Brinkfestijn Ruinen’.

Nieuws

menu