Vijf personen door het Carnegie heldenfonds onderscheiden vanwege hulp bij ernstig ongeval in Nieuwleusen

De vijf inwonders die zijn geeerd door het Carnegie heldenfonds.

De vijf inwonders die zijn geeerd door het Carnegie heldenfonds. Foto: gemeente Dalfsen

Erik de Roo en Sven van Brakel ontvingen deze week een bronzen legpenning van het Carnegie Heldenfonds. Daarnaast sprak het Heldenfonds waardering uit voor de inzet van Lizet de Roij, Anne Hendriks en Lars Gruben. De vijf hielpen de slachtoffers van een ernstig ongeval.

Het ongeluk vond op 11 maart plaats op de kruising van de Buldersweg met de Prinses Beatrixlaan in Nieuwleusen. De personenauto kwam hierdoor in het water terecht. Lars Gruben heeft op zeer adequate wijze de hulpdiensten gealarmeerd. Erik de Roo en Sven van Brakel zijn na het incident onmiddellijk het water ingegaan en hebben de slachtoffers uit de auto bevrijd. Ook is er ondersteuning geboden aan het ambulancepersoneel dat daarna ter plaatse kwam. Lizet de Roij en Anne Hendriks hebben (levensreddende) hulp verleend aan de slachtoffers.

De onderscheidingen zijn door burgemeester Erica van Lente uitgereikt tijdens een besloten bijeenkomst op 9 november in het gemeentehuis in Dalfsen.

„Deze vijf mensen waren toevallig ter plekke en hebben door daadkrachtig optreden een cruciale rol vervuld in de hulpverlening aan de slachtoffers. Hiermee zijn mensenlevens gered”, aldus de burgemeester. „Het is mooi dat het Carnegie Heldenfonds mensen onderscheidt die zich op deze wijze inzetten. Ik ben trots op deze vijf helden die we hiermee in het zonnetje hebben kunnen zetten.”

Tijdens de bijeenkomst sprak de burgemeester ook grote waardering uit voor de inzet van politie, ambulancediensten en de vrijwilligers van de brandweer Nieuwleusen bij het ernstige ongeval.