Vledder gaat helemaal los. 750 hossende bezoekers in de feesttent sluiten 'Vledder giet knall'n' af

Niet tot in de late uurtjes vanwege nog altijd geldende coronamaatregelen, maar de remmen gingen zaterdag eindelijk wel weer eens los in Vledder. Met 750 feestende bezoekers tijdens het Oktoberfest, werd ‘Vledder giet knall’n’ zaterdag spetterend afgesloten.

Hossen en feestvieren, het kon zaterdag weer in Vledder.

Hossen en feestvieren, het kon zaterdag weer in Vledder. Wilbert Bijzitter

Een feestende en hossende massa. Lang was het niet mogelijk geweest, maar nu langzaamaan de coronamaatregelen worden versoepeld, is een groot feest weer mogelijk. En die mogelijkheid had Stichting Aktiviteiten Vledder aangegrepen om zaterdag in samenwerking met onder meer de brandweer verschillende activiteiten te houden.

’s Middags konden kinderen deelnemen aan het spectaculaire spuitspel van de brandweer en jong en oud vermaakte zich daarna met de bingo. Om vrijwilligers voor het korps te interesseren, verzorgde de brandweer Vledder demonstraties waarbij het publiek werd uitgenodigd om mee te helpen. Terwijl de regen met bakken uit de lucht viel, werd een calamiteit in scène gezet waarbij een auto opengeknipt moest worden om slachtoffers te bevrijden. Het leverde veel waardering op voor het werk dat de vrijwilligers af en toe onder heel moeilijke omstandigheden moeten verrichten.

Gute laune

Sporthal De Spronk was ondertussen al omgetoverd tot iets wat op een Münchener Biergarten leek. Het Beierse Buffet dat voorafgaand aan het grote feest door de mensen van De Tippe werd gepresenteerd, viel in goede aarde bij de vroege bezoekers die ook genoten van de stemmige muziek van Blaoskapel De Zendestriekers, onderdeel van VCE Westerveld.

Het dak ging er daarna pas echt af met de muziek van dj Timmie Tirol en dj Hardez. De vraag van zanger Wolfgang Saufi of iedereen wel gute laune had, werd door de honderden in prachtige lederhosen en dirndl’s geklede feestgangers allemaal voorzien van grote pullen bier met een luid „ja” beantwoord.

Goede voorbereiding

Voorzitter Dirk Mestemaker van de organiserende stichting keek op een afstandje met een glimlach naar de feestende massa. „Hier waren we echt aan toe”, liet hij zich ontvallen terwijl een late, geheel in stijl geklede bezoeker nog snel zijn coronacheck laat uitvoeren om de feestzaal binnen te komen. Volgens de voorzitter was iedereen goed op de hoogte om de check en de nog wel geldende coronamaatregelen.

„We hadden de bezoekers natuurlijk via Facebook en andere social media voorbereid. En vrijdag ontvingen alle bezoekers die in de voorverkoop een kaart hadden aangeschaft nog een e-mail met daarin uitleg over onze maatregelen. Ik denk dat ook dat bijgedragen heeft aan een soepel verloop van de binnenkomst van onze bezoekers. Nee we kijken echt terug op een goed feest. Een geslaagde eerste editie van Oktoberfest Vledder. Dat smaakt natuurlijk naar meer.”