Vleesboerderij Eesveen heeft een missie: 'Verse en voedzame producten, een eerlijke prijs en korte lijntjes tussen boer en consument'

Een echte boerderijwinkel of een stalletje aan de weg, je ziet ze op steeds meer locaties opduiken. Voor de zomerserie Lekker bij de boer gingen wij in de regio op zoek naar fijne adresjes. Vandaag Vleesboerderij Eesveen van Jan Roeland (43) en Daniëlle Groen (42).

Jan Roeland (43) en Daniëlle (42) Groen van Vleesboerderij Eesveen.

Jan Roeland (43) en Daniëlle (42) Groen van Vleesboerderij Eesveen. Foto: Wilbert Bijzitter

Jan Roeland en Daniëlle zijn boeren met een missie. Ze hebben een boerderijwinkel met alleen maar streekproducten van henzelf en collega-boeren uit de buurt. „Verse en voedzame producten, een eerlijke prijs en korte lijntjes tussen boer en consument vinden wij belangrijk”, verwoordt Daniëlle die missie. De groente en fruit die ze verkoopt is van het seizoen. „We hebben nu aardbeien en kersen en vanaf september weer appels”, illustreert ze. Het hele jaar door verkoopt zij aardappelen, zuivel, sap en bier. De diepvries in de winkel ligt vol met rundvlees afkomstig van hun eigen boerderij. Jan Roeland houdt namelijk stieren van het Belgisch witblauwe vleesras.

Nieuws

Meest gelezen