Voedselbosdagen kwekerij Arborealis in Wilhelminaoord

Micha Wieland laat zien hoe je moet enten. Kwekerij Arborealis

Wilhelminaoord Kwekerij Arborealis houdt ook dit jaar weer de bekende voedselbosdagen. Deze vinden plaats op zaterdag 10 en zondag 11 september. De kwekerij richt zich op het kweken van een breed en kleurrijk assortiment eetbare bomen, struiken en kruiden. Ook sierplanten behoren tot het assortiment.

Tijdens deze twee feestelijke dagen worden alle zelf opgekweekte nieuwigheden van het afgelopen teeltseizoen voor verkoop aangeboden. Ze zijn nu groot genoeg om in de tuin geplant te worden. Er zitten weer veel bijzonderheden tussen, waaronder verschillende soorten moerbeien, kweeën, honingbessen, walnoten en kruiden. Ook de koortsboom, zilverbes en aardbeiboom zijn op de kwekerij te vinden, net als bekendere soorten als rode en zwarte bessen, frambozen en hazelaars.

Tijdens beide dagen worden rondleidingen gegeven over het gehele kwekerijterrein en wordt verteld hoe het teeltproces van de planten in elkaar zit, van stek of zaadje tot verkoopbare plant. Deze dagen worden aangekleed met vega-hapjes, heerlijke taarten en drankjes.

Openingstijden zijn op zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur en op zondag van 10.00 tot 16.00 uur aan het Dirk de Ruiterpad 2 in Wilhelminaoord.

Nieuws

menu