Vogelpop beleeft de 13de editie

Op een zonovergoten boerenerf in Ansen vierde een kleurrijk gezelschap vrijdag en zaterdag de dertiende editie van Vogelpop. Met muziek in allerlei stijlen, unieke podia en aankleding, leuke activiteiten, foodtrucks en natuurlijk het skatepark kon het niet anders dan een succes worden. En dat werd het.

Foto: Gerrit Boer Fotografie

Foto: Gerrit Boer Fotografie Foto: Gerrit Boer Fotografie

Vogelpop: een kleinschalig festival op het platteland met een eigen publiek. Vele bezoekers gaan al jaren naar het evenement en nieuwe gezichten zijn er alleen te zien wanneer ze ‘via via’ van het evenement hebben gehoord, festivalgangers kennen of hun favoriete band willen zien. Dat betekent: geen grote podia, geen perfecte styling - maar een decor van steigerhout en stalen golfplaten vol graffiti - en je staat er niet schouder aan schouder. En laat dat nou net de kracht zijn van Vogelpop.

Waar de een in het gras ligt te kijken naar de waaghalzen die de geïmproviseerde skatebaan trotseren, is een ander met een zeefdruk een tas aan het versieren. Even je haar laten knippen? Dat kan ook. Karaoke zingen? Hoe harder hoe beter! Meedoen aan yoga of luisteren naar poëzie? Bij Vogelpop kan (bijna) alles. Ondertussen klinkt er vanuit alle hoeken muziek van veelal onbekende artiesten uit de regio, Nederland - maar ook uit bijvoorbeeld Duitsland en Frankrijk. Van hardrock tot dance; ook hier is voor ieder wat wils.

Camping

Nieuws

menu