Volksfeest Havelte is in volle gang. De Klankenkaravaan maakt van kindermiddag een succes

Kindermiddag op het Havelter volksfeest. Foto: Simon Paarhuis

Het Havelter volksfeest is in volle gang. Het dorpsfeest dat traditioneel platsvindt in het eerste weekeinde van september, startte donderdag met een drukbezochte kindermiddag en een volle feesttent ’s avonds bij de Karaoke Show. Het Havelter volksfeest duurt nog tot en met zondag.

De kindermiddag die in de feesttent werd gehouden, was georganiseerd door de feestcommissie in samenwerking met de ouderraad van obs de Bosrank. Voor het programmaonderdeel voor de kinderen was De Klankenkaravaan uitgenodigd en werd er de hele dag aan een succesvolle, muzikale middag gewerkt.

’s Ochtends werd er geoefend en ’s middags lieten de kinderen in een grote voorstelling in de feesttent op het podium zien wat zij geleerd hadden. Het feest kreeg donderdagavond een vervolg in de tent met de grote Karaoke Show. Het werd een uitbundige avond met geweldige optredens van lokale helden die begeleid werden door een liveband.

Programma

Het feest gaat vrijdagmiddag verder met in de feesttent de spelletjesmiddag. En om 16.00 begint de vrijmibo, oftewel, de vrijdagmiddagborrel. En dan is er vrijdagavond in de tent het Oktoberfest, een combinatie tussen een Beierse avond, Après Ski party en een Schlagerfestival.

De inwoners van Havelte moeten zaterdag vroeg uit de veren voor de optocht. De deelnemers stellen zich om 09.00 uur op om een uur later te vertrekken voor de rondgang door het dorp. De prijsuitreiking vindt aan het begin van de middag plaats.

Zaterdagavond is het groot feest in de tent met een optreden van de coverband Session en dj Taeke Woude. Zondag, de laatste dag van het Havelter volksfeest, begint om 11.00 uur met een historische ochtend. Met mooie verhalen en foto’s wordt er teruggeblikt op de historie van het dorp. Van 12.00 tot 15.00 uur is er de fietstocht en om 15.00 uur start de zeskamp. Om 18.00 uur wordt het feest afgesloten met een optreden van de band Finally.

Nieuws

menu