Volop bouwplannen in Ruinerwold, appartementen én 125 woningen in plan Zuid

Het bruist van de woningbouwplannen in het dorp Ruinerwold. Niet alleen worden plannen ontwikkeld voor bestaande gebouwen, ook staat de bouw van liefst 125 woningen gepland in Ruinerwold-Zuid langs de Kerkweg. Dat de inwoners snakken naar nieuwe woningen, bleek wel uit de belangstelling voor de inloopavond van woensdag in het dorpshuis: er kwamen ruim 300 nieuwsgierige bezoekers op af.

Het was woensdagavond zo druk in het dorpshuis, dat uiteindelijk de grote zaal helemaal gevuld was met belangstellenden.

Het was woensdagavond zo druk in het dorpshuis, dat uiteindelijk de grote zaal helemaal gevuld was met belangstellenden. Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Het plan Zuid staat nog maar bij de startstreep, de inloopavond was vooral bedoeld om te horen wat er leeft onder de bevolking en wat mensen vinden van een compleet nieuwe woonwijk langs de Kerkweg. Het plan wordt ontwikkeld door de Dumas Groep uit Vledderveen en als het aan ontwikkelaar Erwin van der Werf ligt, gaat de eerste schop voor de jaarwisseling de grond in. „Maar dat is de meest optimistische optie”, reageert wethouder Gerrie Hempen. „We houden altijd een slag om de arm, want het kan altijd langer duren.”

Projectmatig aangeboden

Nieuws

menu