Voorjaars mountainbike toertocht rond Zuidwolde

MTB Zuidwolde. Foto: Hedde Paulusma

Mountainbikevereniging Zuidwolde houdt zondag 19 maart de jaarlijkse Voorjaars Mountainbike Toertocht rondom Zuidwolde. En dat is goed nieuws, na drie jaar van afwezigheid kunnen mountainbikers weer de uitdaging aan door het prachtige en kenmerkend Drents landschap van zuidwest Drenthe.

Mountainbikevereniging Zuidwolde heeft een tocht uitgezet langs verschillende buurtschappen en het Meander gebied van het riviertje de Reest. Er zijn drie afstanden van omstreeks 20, 40 en 60 kilometer. Deze toertocht is geschikt voor elke mountainbiker, beginners of meer ervaren, voor een ieder is er een uitdagende afstand te fietsen. De route loopt deels over de vaste routes van Zuidwolde, maar grotendeels ook over andere paden rondom en ten zuiden van het dorp en is uitdagend te noemen.

Extra goed geregeld

De jarenlange ervaring van MTB-Zuidwolde in het organiseren van deze toertocht heeft ervoor gezorgd dat de bewegwijzering en de verzorging top geregeld zijn. Alle tochten worden door de overkoepelende fietsbond, de Nederlandse Toerfiets Unie (NTFU) beoordeeld. „Wij doen ons uiterste best om ook het label ‘extra goed geregelde tocht’ te verkrijgen”, laat de organisatie weten.

Locatie en starttijden

Er kan tussen 9.00 en 10.00 uur gestart worden vanaf de voetbalvelden aan het Sportlaantje in Zuidwolde. Inschrijven kan ter plaatse, maar de voorinschrijving via de www.fietssport.nl heeft de voorkeur. Contant en gepast betalen behoort ook tot de mogelijkheden maar heeft geen voorkeur. Spreekt voor zich, maar een helm is verplicht!

Let op: bij de voetbalvereniging mag niet geparkeerd worden, parkeerwachters verwijzen door naar aangewezen parkeerplaatsen.

Inschrijven kan hier: www.fietssport.nl/toertochten/54484

Nieuws

menu