Geestelijk verzorger en dominee Douwe Geertsma uit IJhorst werpt zich op als vraagbaak voor de gelovige vaccinatietwijfelaar. 'Mensen interpreteren God op een wijze dat ze klem komen te zitten'

Geestelijk verzorger en dominee Douwe Geertsma (62) uit IJhorst las een interview met de Rouveense huisarts Ali Reza Pezeshki Nia en hij dacht: deze man heeft wel erg veel te maken met mensen die worstelen met geloof en vaccinaties. Misschien kan ik helpen, kan ik een vraagbaak zijn.

Douwe Geertsma, predikant en geestelijke verzorger, wil mensen die worstelen met geloof en vaccineren bijstaan en advies geven.

Douwe Geertsma, predikant en geestelijke verzorger, wil mensen die worstelen met geloof en vaccineren bijstaan en advies geven. Foto: Eelco Kuiken

De arts uit Iran en de dominee met Friese wortels kwamen in contact met elkaar. Als Pezeshki Nia nu te maken heeft met patiënten die niet goed weten of ze zich van God mogen laten vaccineren of bang zijn hiermee in te gaan tegen Zijn wil en wellicht hun zielenheil op het spel zetten, kan hij deze worstelaars doorverwijzen naar Douwe Geertsma voor een eerlijk gesprek.

Nieuws

menu