Vrijwilligers van Noorderboog groots bedankt tijdens daverend feest

Vijwilligers Peter, Jelmer en Jan.

Vijwilligers Peter, Jelmer en Jan. Foto: Aangeleverd

Ieder jaar bedankt Zorggroep Noorderboog haar vrijwilligers voor hun trouwe inzet als vrijwilliger tijdens een speciaal voor hen georganiseerd feest. Door corona kon dit een aantal keer niet georganiseerd worden. De uitbundigheid was daarom op maandag 20 en 27 maart des te groter.

Verdeeld over twee avonden werden zo’n 480 vrijwilligers met de bus naar Hotel Restaurant Zwarte Water in Zwartsluis gebracht. De avond begon met een dankbetuiging namens de bestuurder en manager medewerker & organisatie van Noorderboog. Daarna barstte het feest los. De vrijwilligers kregen een heerlijke foodmarket aangeboden die bestond uit verschillende warme en koude buffetten. De avond werd, samen met een pianist, muzikaal omlijst door entertainer, spreker en zanger Willem Gunneman.

Jubilarissen

Noorderboog kent veel trouwe vrijwilligers en tijdens het feest werden alle jubilarissen in het zonnetje gezet. Maar liefst 95 jubilerende vrijwilligers vierden hun 5-, 12,5-, 25-, 30-, 35- of 40-jarig jubileum. Er waren twee vrijwilligers die al 40 jaar vrijwilligerswerk bij Noorderboog doen. Entertainer Willem Gunneman zong de jubilarissen op ludieke wijze toe met een ter plekke geïmproviseerd lied.

Waardering

„Heerlijk dat het weer kon, we kijken nu al uit naar de volgende editie”, aldus Gerda de Vries, één van de coördinatoren vrijwilligerswerk, die samen met haar collega’s terugkijkt op twee geslaagde avonden. „De vrijwilligers bij Noorderboog zijn een waardevolle aanvulling op onze zorgverlening en maken het verblijf voor onze cliënten en bewoners prettiger en aangenamer. Dat we hen enorm waarderen, laten we op deze manier graag blijken. Aan het einde van het jaar krijgt iedere vrijwilliger ook altijd een kerstgeschenk.”

Gerda geeft tevens aan dat Noorderboog doorlopend op zoek is naar nieuwe vrijwilligers. Wie hiervoor interesse heeft kan een kijkje nemen op noorderboog.nl/vrijwilligers .