Chauffeursvereniging maakt vuistdik stikstofrapport om 350 trucks naar Staphorst te laten komen

Een vuistdik stikstofrapport, dat moest het bestuur van Chauffeursvereniging De Lichtmis aanleveren om de Truckersdag op zaterdag 24 september op De Tippe in Staphorst mogelijk te maken. Dat is gelukt, de vergunningen zijn rond, de 350 vrachtwagens kunnen komen.

De organisatie rekent op 350 vrachtwagens en 5000 bezoekers.

De organisatie rekent op 350 vrachtwagens en 5000 bezoekers. Foto: Streekredactie / Eelco Kuiken

Chauffeursvereniging De Lichtmis, met 470 leden uit het hele land, houdt het ene jaar de Truckersdag op De Tippe en het andere jaar de Konvooitocht voor kinderen met een beperking. Door corona viel alles de afgelopen jaren in het water. De laatste Truckersdag was in 2018. „Eindelijk mogen we weer”, zegt de voorzitter van de vereniging, Arjan Kuiers. „Ik merk aan de leden dat iedereen super gemotiveerd is. Nu maar hopen dat corona niet weer de boel verstiert.”

De vergunning gaat uit van 350 vrachtwagens en oldtimers die naar De Tippe komen. De vereniging houdt rekening met 5000 bezoekers. Voor de stikstofcrisis vroeg je een vergunning aan en was het geregeld. Dat is niet meer zo. De vereniging moest een duur bureau inhuren om een zeer detaillistische stikstofberekening te maken. Die ging naar de provincie en na veel vijven en zessen was de vergunning een feit. „We moesten zelfs de patatwagen in de berekeningen meenemen. Dat kost heel veel tijd en heel veel geld”, zegt Kuijers. „Je moet het doen, anders is niks mogelijk.”

Konvooitocht

Nieuws

menu