Wagenspel 'De wraak van Mina Koes' trekt volle pleinen in eerste weekend

Zo'n honderd belangstellenden kwamen zaterdag naar het dorpshuis van Drogteropslagen voor Mina Koes. Foto: Henk Sieders

Het eerste weekend waarin het wagenspel ‘De wraak van Mina Koes’ werd opgevoerd, trok volle pleinen. Honderden belangstellenden kwamen nieuwsgierig een kijkje nemen om te zien hoe het er voorstaat met Mina Koes.

De première op vrijdagavond in Zuidwolde trok al een volle bak op het kerkplein, de volgende dag werd het in Drogteropslagen en Echten nog eens dunnetjes overgedaan met respectievelijk 100 en 125 bezoekers. Zondag kwamen achtereenvolgens Ruinen, Ruinerwold en de Wijk aan de beurt en ook daar was veel volk op de been. De reacties op het wagenspel waren zonder meer positief en overal weerklonk een luid applaus.

Komend weekend gaat het verder, met op vrijdagavond een voorstelling bij De Gashouder in Dedemsvaart (19.00 uur), op zaterdag in Alteveer (11.00 uur), Linde (13.30 uur) en Fort (15.30 uur) en op zondag in Veeningen (13.00 uur) en Zuidwolde (Theaterkuil om 15.00 en 16.30 uur).

Zoals bekend is het wagenspel een uitvloeisel van het grote openluchttheaterstuk, dat in 2020 al zou worden opgevoerd in een tijdelijk theater bij Het Zwarte Gat in Zuidwolde. Corona gooide roet in het eten en tot twee keer toe moest de boel afgelast worden. Daarom schreef Jan Veenstra uit Linde dit wagenspel, om niet alleen spelers en muzikanten extra op te peppen, maar ook om het publiek warm te houden voor augustus 2022. Dan moet het grote werk bij Het Zwarte Gat uitgevoerd worden.

Meer info op www.minakoes.nl

Nieuws

Meest gelezen