Leden van Hervormde gemeente de Rank brengen boek uit om geld op te halen voor verbouwing

Een aantal leden van de Hervormde gemeente de Rank heeft een boekje samengesteld met verschillende fiets- en wandelroutes. De opbrengst is bestemd voor de verbouwing van de kerk die dit jaar moet starten en die een half miljoen euro kost.

Hervormde gemeente de Rank Staphorst.

Hervormde gemeente de Rank Staphorst. Foto: Streekredactie / Eelco Kuiken

Alle routes beginnen op de parkeerplaats bij de Rank. Ze variëren in lengte en sportievelingen kunnen routes aan elkaar verbinden om een extra grote afstand te fietsen of te lopen. Er zijn zes fietsroutes van 22 tot 58 kilometer. „Omdat de leden ook betrokken zijn bij de bekende landelijke lange- afstandswandelingen is de kwaliteit van de routes gegarandeerd”, laat Jan Speulman namens de Rank weten.

Daarnaast bevat het boekje vijf wandelroutes, variërend van 10 tot 18 kilometer, een rolstoelroute en een speelse kinderroute. „De routes gaan Oosteruut, Westeruut, Boaveruut en Buuteruut, dus alle windstreken worden aangedaan. De winst is in zijn geheel bestemd voor de uitbreiding van de kerk. De gidsjes zijn verkrijgbaar in het kerkgebouw. De boekje kunnen ook thuisgestuurd worden. Stuur dan een bericht naar scriba@derankstaphorst.nl met vermelding van naam en adres.

Vernieuwing

De vernieuwing van de kerk behelst een apart gebouw dat achter de huidige kerk komt te staan. Via een aparte overdekte gang door een hofje komt de bezoeker in het nieuwe onderkomen met een eigen zaal, een eigen kantoor voor de nieuwe predikant, mevrouw Desirée Prins en eigen ruimtes voor het kinderwerk. Er komt ook een keuken. Hervormde gemeente de Rank bestaat 56 jaar. De gemeente met zo’n 1200 leden komt voort uit de Grote Kerk van Staphorst.