Wandelen tussen de krentenbloesems, het kan eindelijk weer in Dwingeloo. Dit keer met hapjes onderweg

Lopers in Dwingeloo tijdens de krentenbloesemtocht. Foto: JASPAR MOULIJN

Na twee jaar overslaan kan wandelvereniging DOS Dwingeloo op 16 en 17 april weer de traditionele Krentenbloesemtocht organiseren. Nieuw dit jaar is de Lekkere trekroute, een route waarbij je onderweg getrakteerd wordt op verschillende hapjes.

Het is ieder jaar weer spannend of de krentenbomen in Dwingeloo bloeien tijdens de Krentenbloesemtocht. De oudste en zeer populaire wandeltocht is voor vele wandelaars de start van het wandelseizoen. Norbert Baas, voorzitter van de wandelvereniging: ‘We zijn blij dat we de tocht na twee coronajaren weer als vanouds mogen organiseren. We hebben rondom Dwingeloo mooie routes uitgezet van 5, 10, 15, 20 en 30 kilometer. Met de 5 kilometerroute kun je ook in een rolstoel deelnemen. Voor de 10 kilometer-route hebben we een leuke variant bedacht: de Lekkere trekroute, met verschillende hapjes onderweg. Ook leuk om als gezin samen met de kinderen te lopen!’

De Lekkere trekroute wordt georganiseerd in samenwerking met dorpshuis Over Entinghe, Hotel Wesseling en het Planedome. Aanmelden voor deelname kan via de website www.wvdos.nl .

Nieuws

menu