Wandelvereniging DOS Dwingeloo biedt gratis voetencheck aan voor leden

Lopers in Dwingeloo tijdens de Krentenbloesemtocht.

Lopers in Dwingeloo tijdens de Krentenbloesemtocht. Jaspar Moulijn

Het wandelseizoen staat weer voor de deur, maar wandelaars hebben vaak te maken met voetproblemen tijdens en na het wandelen. Wandelverenging DOS uit Dwingeloo organiseert daarom een gratis voetencheck voor haar leden in samenwerking met Stadtmüller Podologie in Meppel.

Tijdens de gratis check krijgt de wandelaar gratis advies van een podoloog. De voetencheck wordt gehouden in dorpshuis Over Entinghe en wel op 4 mei van 13.00 tot 17.00 uur. Wandelaars die geen lid zijn, kunnen dat natuurlijk wel worden om ook hun voeten te laten checken..

Allerlei voetproblemen kunnen tijdens deze check worden besproken met de podoloog, zoals blaren, likdoorns, blauwe teennagels, drukpunten maar ook bijvoorbeeld hielspoor. De podoloog geeft een vrijblijvend advies over de eventueel te volgen behandelingen.

Naast deze voetencheck is DOS druk bezig met de voorbereidingen voor de jaarlijkse wandeltochten. De Krentenbloesemtocht is de eerste tocht voor DOS en deze staat gepland op 15 en 16 april.

Ook zijn er dit jaar plannen voor een workshop digitale fotografie voor de leden en is er een nieuwe mascotte besteld. Ook de website en de facebookpagina zijn vernieuwd.