Wandelvierdaagses in Ruinen en Zuidwolde zijn dit jaar in dezelfde week

De wandelaars aan de vierdaagse van Zuidwolde genoten in 2022 bij natuurgebied Takkenhoogte onder meer van de brem, die prachtig bloei stond.

De wandelaars aan de vierdaagse van Zuidwolde genoten in 2022 bij natuurgebied Takkenhoogte onder meer van de brem, die prachtig bloei stond. Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

De wandelvierdaagses in Ruinen en Zuidwolde vinden dit jaar tegelijk plaats: van 9 tot en met 12 mei. Het is voor het eerst dat de beide evenementen in dezelfde week plaatsvinden.

De vrijwilligers van de Zuidwoldiger avond4daagse zijn al weer een tijdje enthousiast bezig met het organiseren van de editie van 2023. Het viertal Marco Bekhof, Claudia Colenbrander, Metske van der Maar en Herman van Arragon hoopt van dinsdag 9 tot vrijdag 12 mei weer met jong en oud te wandelen. De vier hopen dat er deze 16e editie weer veel wandelaars meedoen. Vorig jaar waren het er 600. De te wandelen afstanden zijn 5 en 10 kilometer. De routes gaan door de mooie natuur rond de dorpen en zijn voor een groot deel onverhard.

Verschillende startplaatsen

De start is net als elk jaar weer op verschillende plekken. De dinsdag wordt dit jaar gestart bij Boomkwekerij De Wolden Linieweg 11, woensdag bij ’t Markehuus in Veeningen, donderdag bij de Ontmoetingskerk Hoofdstraat 149 en vrijdag bij het Zwembad De Waterlelie. De start is tussen 18.00 en 19.00 uur, maar vrijdag is de start van de 10 kilometer om 17.30 uur en de 5 kilometer om 18.30 uur, om op tijd te zijn bij de muzikale intocht om 20.00 uur vanaf de parkeerplaats achter de tennishal.

Inschrijfkaarten zijn verkrijgbaar bij Stuifzand Allerhande van 17 tot 28 april. Kinderen van de basisscholen in Zuidwolde kunnen zich via de school inschrijven en ook aan de start van de vier wandelavonden is inschrijving nog mogelijk. Men kan ook 1, 2,of 3 dagen meelopen. Verdere info is te vinden op Facebook ‘avond4daagsezuidwolde’.

Ruinen

In Ruinen is de 10 kilometer dit jaar geschrapt en kan alleen vier avonden een 5 kilometerroute worden gelopen. Start en finish zijn elke avond bij Buitencentrum De Poort aan de Kloosterstraat 12. Van dinsdag tot en met donderdag kan worden gestart tussen 18.15 en 18.45 uur, op de laatste wandelafstand wordt gezamenlijk om 18.15 uur gestart. Op deze avond is er ook de mogelijkheid een afstand van 2,5 kilometer te lopen, deze groep start bij ’t Neie Punt, sluit dan bij de langere afstandlopers aan en start omstreeks 19.00 uur.

Aanmelden kan via avond4daagseruinen@hotmail.com , de startkaarten kunnen worden opgehaald tijdens de inschrijfavond. Meer info op Facebook: Avond4daagse Ruinen.