Wat te doen met de wolf? Provincie Drenthe en gemeente Westerveld gaan met inwoners om tafel

De aanwezigheid van de wolf in Drenthe leidt tot felle discussies. Foto ANP / Otto Jelsma

De provincie Drenthe en gemeente Westerveld gaan op 3 oktober met inwoners om tafel over de wolf die volop aanwezig is en slachtoffers maakt in Zuidwest-Drenthe.

Inwoners kunnen hier hun zorgen uiten en vragen stellen. Burgemeester Rikus Jager van Westerveld vertelt: ‘In de samenleving is veel onrust over de aanwezigheid van de wolf. We hebben daarom de provincie Drenthe, als bevoegd gezag voor de wet natuurbescherming, gevraagd om samen met de gemeente een bijeenkomst te organiseren.’

Wet natuurbescherming en veiligheid

Tijdens deze bijeenkomst is er ook aandacht voor de wet natuurbescherming en veiligheid en wordt er gepraat over wolfwerende maatregelen en de schadeafhandeling.

De bijeenkomst is op 3 oktober in het gemeentehuis van Westerveld aan de Raadhuislaan 1 in Diever. Aanmelden kan tot 30 september. Als het storm loopt, wordt een tweede avond georganiseerd.

In oktober is er ook een bijeenkomst voor de veehouders die zijn getroffen. Zij worden persoonlijk uitgenodigd.

Praktische preventiemaatregelen

Ook organiseert de Gebiedscommissie Wolf Drenthe in oktober en november drie praktijksessies. Eén gericht op schaapsherders, één voor de beweidingsbedrijven en een sessie voor kleinschalige schapen- en geitenhouders. Deze sessies richten zich op praktische preventiemaatregelen, het delen van ervaringen en het toekomstperspectief.

Nieuws

menu