Wens van kinderen uitgekomen: Ten Darperschoele in Wapse heeft een kabelbaan op het schoolplein

De Ten Darperschoele in Wapse heeft een eigen kabelbaan op het plein. Aangeleverde foto

Het was een lang gekoesterde wens van de leerlingen van de Ten Darperschoele in Wapse: een kabelbaan op het schoolplein. Die wens is uitgekomen, dinsdag werd de kabelbaan officieel geopend.

Dat gebeurde onder belangstelling van zowel ouders, als opa’s en oma’s van de kinderen. De jongste leerling op school mocht het lint doorknippen en de oudste leerling mocht als eerste ‘roetsjend’ van de kabelbaan.

De ouderraad van de Ten Darperschoele in Wapse is zo’n anderhalf jaar bezig geweest om het schoolplein te vernieuwen. Zo is gezorgd voor schaduwrijke plekken met platanen. Zo kunnen de kinderen in de zomermaanden buiten eten en ook werken. Voor de biodiversiteit en de natuurlessen is er, in samenwerking met Landschapsbeheer Drenthe, een tiny forest aangelegd.

Sponsorloop

Ook de kinderen mochten aangeven wat ze graag zouden willen hebben op het schoolplein en dat was de kabelbaan. Een deel van het geld is door de kinderen zelf bij elkaar gelopen met een sponsorloop. Het overige deel is mede mogelijk gemaakt door de goede samenwerking en subsidies van de gemeente Westerveld, Rabobank het Drentse Land, Bank Bercoop, Lidl, Vermillion, Stichting Talent en de Provincie Drenthe. Ook veel ondernemers en inwoners van Wapse hebben aan dit alles bijgedragen via een donatie, want naast een schoolplein is het ook het enige speelplein in het dorp en wordt er na schooltijd ook veelvuldig gebruik van gemaakt.

Volgend voorjaar volgt een nieuwe fase om het plein nóg meer te vernieuwen. Dan wordt onder andere het grasveld onder handen genomen. De kinderen zijn in ieder geval enorm blij met deze aanwinst.

Nieuws

menu