Wensendag bij Koninklijke Visio in Echten

Visio Huis te Echten.

Visio Huis te Echten. Archief Mediahuis Noord

Bij Visio in Echten wordt zaterdag 6 mei een aantal nog niet vervulde Wensen van de cliënten van Visio uit de coronatijd vervuld. De cliënten mochten destijds een wens doen voor na de coronatijd. Veel wensen zijn inmiddels uitgevoerd, maar er bleven er nog wel wat liggen.

De meeste deelnemers komen uit Hoogeveen en Ruinen, maar ook zijn er cliënten van Visio vanuit Meppel en Vries. Er zijn deze zaterdag maar liefst negen verschillende en bijzondere activiteiten die vervuld worden. Zo kunnen de cliënten op een tractor rijden, met de brandweer op stap gaan of met een minikraan een gat graven. Er komt een boswachter die ze meeneemt om vogels te herkennen en er komt er iemand van de Dierenambulance over hun werk vertellen. Tussen de middag is er een foodtruck waar de mensen allerlei verschillende pannenkoeken kunnen eten.

s ‘Middags zijn er weer diverse leuke activiteiten, zoals mini-paardjes borstelen, aaien en verzorgen, klankschalen bespelen en luisteren, EHBO les, kaarsen maken en met robots werken. De cliënten kunnen twee activiteiten volgen: ‘s morgens een en ‘s middags een. Er zijn deze dag liefst 55 cliënten die door 25 vrijwilligers worden begeleid.