Wensendag van Visio is een van de laatste activiteiten in Echten, na de zomer verhuist de dagbesteding naar Hoogeveen

Het immense enthousiasme van de cliënten van Visio over de Wensendag van zaterdag, werd lichtelijk overschaduwd. De dag is op de Familiedag in juni na de laatste grote activiteit van Visio bij Huis te Echten. Na de zomer verhuist de dagbesteding naar het voormalige Icare-gebouw aan de Amshoffweg in Hoogeveen.

Het was zaterdag één van de hoogtepunten voor de cliënten van Visio: zelf de brandspuit hanteren en op volle kracht water spuiten.

Het was zaterdag één van de hoogtepunten voor de cliënten van Visio: zelf de brandspuit hanteren en op volle kracht water spuiten. Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Het gaat eigenlijk iedereen aan het hart, maar zoals cliënt Arnold het eenvoudig verwoordt: „Het pand is te duur, daar is niets aan te doen.” Hij geniet net als alle andere cliënten van Visio van alle activiteiten die op deze dag worden gehouden. Ze zijn een uitvloeisel van het coronatijdperk, waarin de cliënten met visuele beperkingen hun grootste wensen mochten aangeven. Dat ging van meerijden in een brandweerauto, met een kleine kraan grond verzetten tot meer te weten komen over het werk van de Dierenambulance. En dus kwamen zaterdag allemaal organisaties voorrijden, met of zonder voertuig, om deze wensen te vervullen.