Werkgroep Vledder eo. actief! gaat fietsen, zwemmen en wandelen

Foto:

Foto: ANP

De werkgroep Vledder e.o. in actie! houdt in april verschillende activiteiten om gezamenlijk gezond en fit de zomer tegemoet te gaan. Zo start de werkgroep op woensdag 5 april met een fitheidstest en wordt er gefietst en gewandeld.

Weten hoe fit je bent? Geef je dan op via www.westerveldverbonden.nu/fitheidstest-vledder . De test laat zien hoe fit en gezond je op dit moment bent en wat je kunt doen om dit te behouden of te verbeteren. Samen met de praktijkondersteuner van de huisarts, de fysiotherapeut, de beweegcoach en een medewerker van Welzijn MensenWerk kijk je welke mogelijkheden er zijn op het gebied van bewegen en sociale contacten.

Wandelen en fietsen

Op woensdag 12 april start het programma ‘Samen aan de Wandel’ om lekker naar buiten te gaan met elkaar en in beweging te komen. Het wandelen gebeurt onder begeleiding van de praktijkondersteuner van de huisarts en de beweegcoach. De wandeling start vanaf Naobuur om 10.30 uur. Fietst je liever, maar graag met een maatje? Op 12/19 april start het fietsprogramma ‘Doortrappen’ in samenwerking met de fietsersbond. Geïnteresseerden zijn vanaf 13.00 uur van harte welkom bij de Tippe in Vledder.

Trek je liever baantjes? Vanaf 26 april is het Zwem- en Speelparadijs dagelijks weer geopend. Dit jaar bestaat het Bosbad alweer 60 jaar, tijd voor een feestje dus.

Kookworkshop ‘Smakelijk eten’

Voor ouders van kinderen wordt er op woensdag 19 april van 9.30 tot 12.00 uur een kookworkshop gegeven onder leiding van een professioneel kok en een voedingscoach in de COOP Plaza. Opgeven kan via www.westerveldverbonden.nu/kookworkshop-vledder .

Kortom, er is veel te beleven in april. Wie nog vragen heeft kan contact opnemen contact opnemen met beweegcoach van de gemeente Westerveld, Patricia Dooren via: beweegcoaches@gemeentewesterveld.nl of 14-0521.