Westerveld Toppers kan weer twee jaar voort. 'De kinderen zijn enthousiast en krijgen veel vertrouwen omdat ze met gelijkgestemden zijn'

Westerveld Toppers kan weer twee jaar verder

Westerveld Toppers kan weer twee jaar verder Foto Gerrit Boer

Het project Westerveld Toppers, waarbij wekelijks een sport getraind wordt in sporthal De Hulsebosch in Dwingeloo, kan dankzij een financiële bijdrage van 500 euro van Jeugdfonds Sport en Cultuur weer twee jaar verder.

Het sportprogramma Westerveld Toppers is drie jaar geleden speciaal ontwikkeld voor kinderen van zes tot en met twaalf jaar die wel willen sporten, maar die nu om wat voor een reden dan ook, de aansluiting missen bij een reguliere sportvereniging.

„Dat was net een jaar voor corona, dat heeft ons natuurlijk wel beperkt. Het is steeds weer kijken of er geld voor het project is, of sportverenigingen bereid zijn om de lessen te verzorgen en of er voldoende deelnemers zijn”, vertelt kinderfysiotherapeute Monique Uneken. Op dit moment zijn er wekelijks zo rond de tien deelnemers.

Niet bij reguliere clubs

„Het zijn vaak kinderen die bij de reguliere clubs afhaken, dat kan zijn omdat ze motorisch wat minder vaardig zijn of sociaal onhandig zijn. Iedere maand is er een andere sportactiviteit en daardoor verveelt het geen moment voor de deelnemers. De kinderen zijn enthousiast en krijgen veel vertrouwen omdat ze met gelijkgestemden zijn. Er is heel veel plezier en lol”, benadrukt Monique Uneken. „Er zijn ook kinderen die zo enthousiast worden van een bepaalde sport dat ze naar die club gaan. Dat is mooi, maar het is niet per se het doel van de Westerveld Toppers.”

De trainingen zijn iedere donderdagmiddag van 16.00 tot 17.00 uur op sportcomplex De Hulsebosch in Dwingeloo. De kinderen trainen onder begeleiding van trainers van sportverenigingen, beweegcoaches van de gemeente Westerveld en kinderfysiotherapeut Monique Uneken.

De projectgroep is erg blij en trots dat het is gelukt om met dit bijzondere sportproject ook in het seizoen 2022-2023 en 2023-2024 kinderen te kunnen laten sporten. Door de financiële steun voor de komende twee jaar van het Jeugdfonds Sport en Cultuur kunnen deze kinderen blijven sporten op een manier die bij hen past. Ook volleybalvereniging Wesseling DOK Dwingeloo – Diever ondersteunt het project door de bijdrage die de vereniging heeft gekregen van de Rabobank Clubkas te doneren aan de Westerveld Toppers. De Westerveld Toppers is een samenwerking tussen de gemeente, het bedrijfsleven en de sportverenigingen.