Westerveld brengt verleden tot leven tijdens Archeologiedagen in Havelte en Diever

Op onderzoek in het OERmuseum in Diever. Aangeleverde foto

De Archeologiedagen op 17, 18 en 19 juni brengen het verleden tot leven met honderden activiteiten door het hele land. Ook in de gemeente Westerveld worden verschillende activiteiten georganiseerd.

Westerveld wordt wel het ‘Pompeï’ van het Noorden’ genoemd vanwege de rijke archeologische ondergrond. De bewonersgeschiedenis van de gemeente gaat dan ook tienduizenden jaren terug in de geschiedenis. Maar archeologie is meer: ook recente sporen zoals uit WOII komen steeds meer in de belangstelling. Tijdens de Archeologiedagen komt het verleden tot leven met verschillende activiteiten.

Zaterdag 18 juni is het Holtingerveld in Havelte misschien wel dé plek om archeologie te ontdekken. Vanuit Brasserie OER Holtingerveld worden activiteiten voor jong en oud georganiseerd die in het teken staan van sporen uit een heel ver, ver verleden. Er zijn diverse kinderactiviteiten, zoals een mammoetspeurtocht of zelf botten en fossielen opgraven. Volwassenen kunnen meewandelen met een gids tijdens de Natuurrijke, oorlog- en ijstijdwandeling. In het OERmuseum in Diever is zondag 19 juni een leuke workshop te volgen voor kinderen van 10 tot 16 jaar: de workshop Wordt Archeoloog.

’s Middags is het OERmuseum in Diever gratis geopend voor iedereen. Dan worden er ook twee rondwandelingen gehouden onder begeleiding van de gemeentelijk archeoloog en de gemeentelijke erfgoedspecialist. Graag vooraf aanmelden via het OERmuseum.

Meer informatie over het programma en aanmelden is te vinden op www.gemeentewesterveld.nl/archeologiedagen of kijk op www.oermuseum.nl .

Nieuws

menu