Westerveld voor elkaar steunt de mantelzorgers in de gemeente

Hulp voor mantelzorgers. Foto: Pixabay / Sabine van Erp

Het is woensdag voor de 17e keer de Dag van de Mantelzorg. Om de 6000 mantelzorgers in de gemeente Westerveld extra te ondersteunen is er de website Westerveldvoorelkaar.nl. Deze staat in de week van 8 tot 15 november met de campagne Heel Westerveld Helpt in het teken van ondersteuning bij mantelzorg.

De campagneweek wordt georganiseerd in samenwerking met Welzijn MensenWerk en het Contactpunt Mantelzorg Westerveld. Hiermee worden mantelzorgers aangemoedigd om hulp te vragen. Bijvoorbeeld bij klusjes in en rondom huis of om even weg te kunnen ter ontspanning. Ook aan inwoners van Westerveld is er een oproep. Doe in de week van 8 tot 15 november bij een mantelzorger in de buurt vrijblijvend een klusje. Bijvoorbeeld een paar uurtjes toezicht houden bij de buurman die dementerend is, een pan soep maken, onkruid wieden of boodschappen doen.

Hulp vragen of hulp aanbieden kan door een oproep te plaatsen op de website van het vrijwilligersplatform www.westerveldvoorelkaar.nl. Er kan ook gereageerd worden op een hulpvraag geplaatst door een mantelzorger. Lukt het niet via het platform dan staat het team van Westerveldvoorelkaar op maandag, woensdag en vrijdag klaar via 085-2731427.

Marktplaats

Westerveldvoorelkaar is een online marktplaats voor iedereen die wat voor een ander wil doen of zelf wat hulp kan gebruiken. Via dit platform kunnen vrijwilligers en mantelzorgers of hulpzoekenden eenvoudig en betrouwbaar met elkaar in contact komen. „Door de ontwikkelingen in zorg en welzijn neemt de druk op mantelzorgers en vrijwilligers toe. Ik ben blij dat we met Westerveldvoorelkaar mantelzorgers een beetje kunnen ondersteunen. Juist met iets kleins: de boodschappen, een klusje in huis of tuin, een uurtje oppassen. Daardoor kunnen zij er weer voor hun dierbare zijn”, aldus Lianne Dolstra, projectleider van Westerveldvoorelkaar.

Nieuws

Meest gelezen