Westervelders brengen medische hulpmiddelen naar Oekraïne. Spullen zijn ingezameld in Havelte, Vledder, Dwingeloo en Diever

Foto ter illustratie. Pixabay

Harrie en dochter Evelien Boerhof uit Dwingeloo vertrekken woensdagochtend 6 april naar de Oekraïense grens. Vanuit Hulp voor Oekraïne Westerveld nemen zij in een bus medische hulpmiddelen mee die binnen de gemeente Westerveld zijn verzameld.

De medische middelen zijn de afgelopen weken verzameld bij Noabuur in Vledder, De Veldkei in Havelte, de Kledingbank Raad en Daad in Dwingeloo en de Kruiskerk in Diever. Tevens is er vanuit de giften vanuit de Kruiskerk Diever een grote partij paracetamol en thermometers aangeschaft die meegaat naar de Oekraïne.

De Westervelders leveren de goederen af bij de Oekraïense grens, waar het gebracht wordt naar een pastor in Ternopil (60 kilometer ten noordoosten van Lviv). Zij nemen vanuit daar weer Oekraïense vluchtelingen mee terug voor de organisatie ‘Friese rijders voor Oekraïne’. Deze vluchtelingen krijgen onderdak in Ureterp.

Hulpmiddelen blijven welkom

De organisatie van Hulp voor Oekraïne Westerveld is dankbaar voor alle verzamelde hulpmiddelen en vraagt mensen deze te blijven afgeven op de verzamelpunten. Wie een bijdrage wil leveren aan de ontmoetingsplekken in de Kruiskerk Diever of Brug-es Kerk Dwingeloo, kan zich aanmelden als vrijwilliger via oekrainehulp@gmail.com , onder vermelding van naam, adres, telefoonnummer en voorkeurslocatie. Voor hulp valt te denken valt aan de categorieën wegwijs in Nederland (les), vervoer/ hand en spandiensten, jeugdactiviteiten, ondersteuning bij activiteiten, gastheer/-vrouw.

Ontmoeting

Binnen de gemeente Westerveld zijn inmiddels de eerste mensen vanuit de Oekraïne ondergebracht. Voor hen is een ontmoetingsplek gecreëerd om langs te gaan. Er is doordeweeks op iedere ochtend een open inloop. Daarnaast worden er lessen ‘wegwijs in Nederland’ gegeven en ook voor moeder en Kind (0 tot 4 jaar) en jeugd van 4 tot 12 jaar zijn er momenten om samen te komen. Op deze manier kunnen mensen uit de Oekraïne lotgenoten ontmoeten die dezelfde taal spreken en geholpen worden bij diverse hulpvragen.

Nieuws

menu