Westerveldvoorelkaar bedankt alle vrijwilligers met decemberkalender vol cadeautjes

Presentjes voor de vrijwilligers in de gemeente Westerveld. Foto: Pixabay

Het is op 7 december de nationale dag van de vrijwilliger. Om alle vrijwilligers in gemeente Westerveld te bedanken, deelt vrijwilligersplatform Westerveldvoorelkaar uit. Alle vrijwilligers ontvangen een decemberkalender, gevuld met meer dan 20 verschillende cadeautjes.

„We vinden het geweldig dat er elk jaar zoveel mensen voor elkaar klaar staan”, vertelt Lianne Dolstra van Westerveldvoorelkaar. Juist met opnieuw een coronajaar, wat voor veel mensen niet makkelijk was. Voor al die duizenden uitgelokte glimlachjes, gedronken kopjes koffie, gesproken woorden, gegeven knuffels, wijze raad en uurtjes inzet, geven we graag wat geluksmomentjes terug. Daarom krijgt iedere vrijwilliger van ons een decemberkalender, vol met kleine cadeautjes. Van winacties tot korting tot online activiteiten, voor ieder wat wils.”

Hulpbereidheid hoog

Op Westerveldvoorelkaar kunnen inwoners makkelijk iets goeds doen. Voor een ander, de buurt, de gemeente, cultuur of natuur. Het werkt precies zoals die welbekende marktplaats maar dan zonder geld: vraag en aanbod op gebied van vrijwilligerswerk worden verzameld en gematched. De veiligheid wordt bewaakt door een combinatie van een slimme screeningsalgoritme en het team van Westerveldvoorelkaar. Vanaf maart 2021 doen er al 125 inwoners mee en er zijn ruim 40 matches gemaakt. Westerveldvoorelkaar laat zien hoe bereidwillig gemeente Westerveld is om voor elkaar klaar te staan. Zelfs of juíst nu.

Hulp hard nodig

De combinatie van een florerende economie en strengere coronamaatregelen zorgen ervoor dat er meer vrijwilligers nodig zijn. „Er staan nog 50 oproepjes op het platform open. Dat aantal groeit gewoon door, terwijl de instroom van nieuwe vrijwilligers de laatste maanden afneemt. De coronamaatregels hakken er bij kwetsbare Westervelders hard in, maar studie en werk gaan ‘gewoon’ door. Mensen denken geen tijd te hebben voor vrijwilligerswerk of weten niet hoe of waar ze kunnen bijdragen. Het platform helpt omdat het goed doen makkelijker maakt. En dat kan al in een uurtje.”

Om alle vrijwilligers in gemeente Westerveld te bedanken, is er vanaf 7 december voor ieder een digitale decemberkalender met meer dan 20 cadeautjes. „De kalender is er voor iedereen, maatschappelijke organisaties kunnen deze gratis bij ons aanvragen voor hun vrijwilligers. Naast bedanken, hopen we hiermee iedereen te inspireren om volgend jaar ook weer voor elkaar klaar te staan”, aldus Lianne Dolstra.

Nieuws

Meest gelezen