Wethouders van Westerveld steken de handen uit de mouwen

Wethouder Henk Doeven hielp mee onkruid wieden in het Bosbad Vledder.

Wethouder Henk Doeven hielp mee onkruid wieden in het Bosbad Vledder. Foto: Lianne Dolstra

Om het vrijwilligersplatform ‘Westerveldvoorelkaar’ beter te leren kennen, staken de wethouders van Westerveld de handen uit de mouwen als vrijwilliger. Wethouder Klaas Smidt was 9 juli gastheer bij het OERmuseum in Diever en wethouder Henk Doeven hielp op 15 juli mee met de klussers van het Bosbad in Vledder.

De wethouders waren positief verast door het werk. „Het gastheerschap is elke dag anders, het verrijkt je leven op verschillende manieren. Je leert van deze mooie omgeving, maar de interactie met de gasten is het bijzonderst. Zo hebben gasten ook altijd hun eigen verhalen”, merkte Smidt.

Samen met de vrijwilligers Philip Boot, Lammie Roffelsen en Anupam Shaikat heeft wethouder Doeven onkruid verwijderd, nieuwe planten geplant en er is volop geschoffeld. „Ik kan me goed voorstellen, hoeveel voldoening het geeft om met anderen dingen te doen waar de samenleving leuker en gezelliger van wordt”, aldus Doeven. Wethouder Jelle de Haas gaat nog aan de slag als vrijwilliger bij de ZZWD in de Weyert in Dwingeloo.

Westerveldvoorelkaar

De wethouders hebben hun keus voor het vrijwilligerswerk gemaakt uit het aanbod op www.westerveldvoorelkaar.nl

Wie een vrijwilliger zoekt óf zelf aan de slag wil als vrijwilliger kan zich op deze site gratis en veilig aanmelden. Vrijwilligers worden soms gezocht voor een langere periode, maar soms worden er ook vrijwilligers gezocht om kort bij te springen. En er is vrijwilligerswerk op heel veel terreinen: cultuur, sport, natuur, welzijnswerk. Naast vrijwilligers zijn óók vrijwilligersklussen welkom.