Wie wordt de nieuwe kinderburgemeester van de gemeente Dalfsen? Op zoek naar nieuwsgierige kinderen met veel ideeën

Kinderburgemeester Myla Groenendijk.

Kinderburgemeester Myla Groenendijk. Foto: Aangeleverde foto

Wie wordt de opvolger van Myla Groenendijk? De gemeente Dalfsen is op zoek naar een nieuwe kinderburgemeester. Hij of zij moet de huidige kinderburgermeester opvolgen. De nieuwe burgemeester wordt benoemd voor de periode van het schooljaar 2022-2023.

Alle kinderen die volgend jaar in groep 7 en 8 zitten en in de gemeente Dalfsen wonen, mogen meedoen. Durf jij te zeggen wat je belangrijk vindt? Weet jij wat er speelt in jouw buurt en op school? Wil jij laten horen wat kinderen te zeggen hebben? Dat zijn de belangrijke voorwaarden.

De kinderburgemeester deelt ideeën en wensen met andere kinderen, de gemeenteraad, ambtenaren, de burgemeester of met wethouders. Die ideeën kunnen ze zelf hebben bedacht of van vrienden en vriendinnen hebben gehoord. Iedereen kan ook bij hem of haar terecht. En de kinderburgemeester bedenkt natuurlijk ook zelf acties om écht iets voor elkaar te krijgen. Verder gaat hij of zij met de burgemeester en wethouders naar activiteiten en is er enkele keren per jaar overleg met de burgemeester.

Je kunt kinderburgemeester zijn op veel verschillende manieren. Het is wel altijd belangrijk dat de nieuwe kandidaat nieuwsgierig is, het niet erg vindt om in de belangstelling te staan het leuk vindt om kennis te maken met andere kinderen in de gemeente Dalfsen om te luisteren naar hun ideeën.

Aanmelden

Kinderen kunnen uiterlijk dinsdag 28 juni via WeTransfer een filmpje opsturen van maximaal 1,5 minuut waarin ze vertellen waarom ze kinderburgemeester willen worden. In dit berichtje moet naam, leeftijd, adres, e-mailadres en telefoonnummer van de ouders vermeld staan. Het kan gestuurd worden naar gemeente@dalfsen.nl .

Verder wil de jury graag een telefoonnummer van de ouders ontvangen, zodat ze contact op kan nemen om toestemming te vragen. De jury kiest uit alle aanmeldingen enkele kandidaten die zich presenteren op dinsdagmiddag 12 juli in het gemeentehuis. In september 2022 wordt de kinderburgemeester officieel benoemd. Alle informatie is ook hier te vinden.