Wiekenroute vanuit de Wijk haalt dit jaar geld op voor speeltuinvereniging De Speulhorst

Wielrenners op de VAMberg, waar de Wiekenroute ook overheen gaat. Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

De Wiekenroute van zaterdag 4 september heeft dit jaar gekozen voor speeltuinvereniging De Speulhorst in de Wijk als goed doel waarvoor gefietst gaat worden.

Deze vereniging zorgt voor voldoende en veilige speeltoestellen. De Speulhorst organiseert ook diverse buitenactiviteiten voor kinderen, zoals de palmpasenoptocht en de Sint Maartenoptocht.

De opbrengst komt ten goede aan de speeltoestellen aan De Stobbe en aan de Vos van Steenwijkstraat in de Wijk. De toestellen zijn daar aan vervanging toe.

Drie wieken

De Wiekenroute bestaat uit drie routes, drie wieken. In totaal is de route 207 kilometer lang, maar deelnemers kunnen ook één of twee ‘wieken’ rijden. Iedere ronde vertrekt en eindigt bij sportschool Atlas Sport.

De eerste ronde, van 65 kilometer lang, gaat onder meer langs Punthorst, Hasselt en Meppel. De tweede route is 73 kilometer lang en voert de deelnemers langs Meppel, Havelte, Diever en Ruinerwold. De laatste lus gaat via Veeningen, Hollandscheveld en gaat over de VAMberg. De VAMberg kan ook overgeslagen worden.

De Wiekenroute wordt gefietst in een groep, met een aantal voorrijders. Zij blijven steeds vooraan fietsen, maar er fietsen ook een paar achteraan de groep. De voorrijders navigeren, geven het tempo aan en bewaken de samenhang van de groep. Er is geen gemiddelde richtsnelheid, maar op de rechte stukken wordt ongeveer 30 kilometer per uur gereden.

Aanmelden kan via de website van Atlas Sport .

Nieuws

Meest gelezen