Wim ter Harmsel wint laatste wedstrijd van Perfecte Plaatje Staphorst

Winnaar Wim ter Harmsel. Foto: Yteke Rijlaarsdam

Fysiotherapeut Wim ter Harmsel uit Staphorst is een begenadigd fotograaf. Hij won de laatste en moeilijkste opdracht van Het Perfecte Plaatje Staphorst en kreeg van Wiljan Nooren van Foto Frans Nooren een nieuwe camera.

De laatste opdracht moest een drieluik zijn wat een verhaal vertelt. Ter Harmsel koos voor een trio foto’s over de zorg van een merelvrouwtje voor haar jongen tot ze uitvliegen. De jury, bestaande uit Ton Valk, Wiljan Nooren en Eelco Kuiken vonden het werk van Ter Harmsel het beste.

Het Perfecte Plaatje Staphorst was een fotowedstrijd waarbij deelnemers elke week aan de hand van een thema hun mooiste resultaten mochten insturen en een prijs wonnen. Er waren vier thema’s met als afsluiting een drieluik. Tientallen enthousiastelingen deden mee. Het idee kwam van SAAM Welzijn, Stichting Welzijn Staphorst en Jongerenuniek. Aanvankelijk kregen jongeren een gratis fotocursus aangeboden. Het idee sloeg zo aan, dat besloten werd er ook een wedstrijdelement aan te koppelen voor iedereen.

Nieuws

menu