Wolder Woorden krijgt tweede editie in Theaterschuur Linde

Interieur van de Theaterschuur Linde

Interieur van de Theaterschuur Linde Foto Jan Veenstra

Na de eerste editie van het theaterprogramma Wolder Woorden, in oktober vorig jaar in de Theaterschuur in Linde, staat voor 23 april een tweede editie op het programma. Het is een programma met en over schrijvers en zangers die actief zijn of zijn geweest in de Wolden, of die in dit gebied zijn opgegroeid en intussen elders wonen of die over De Wolden schrijven.

Al die Wolder Woorden komen in gedichten, verhalen en liedjes terecht. Soms gaan ze over de streek, soms zijn ze er door geïnspireerd. Soms hebben ze er helemaal niets mee te maken. De overeenkomst is steeds dat ze een Wolder onderlaagje hebben, in de tekst of in de maker er van.

Wolder Woorden vindt plaats op zondag 23 april om 14.30 uur met meerdere optredens. Zo is Jenny Anna Linde aanwezig, opgegroeid in Zuidwolde, met verhalen en gedichten. Geert Jan Brader uit Oosteinde komt met liedjes aan de piano, Baukje Bloemert uit Zuidwolde vertelt over dichteres Gré Seidel-Broekhuizen, opgegroeid in Echten. Derk Jan te Hoopen, voorheen huisarts in Zuidwolde, brengt verhalen en gedichten, Marga Kool laat gedichten horen uit De Stenen Tuin, het boek over de Zuidwoldiger begraafplaats en Jan Veenstra vertelt een verhaal en neemt de presentatie voor zijn rekening.

De zaal gaat open om 14.00 uur, dan is er koffie/thee met huisgemaakte cake. Het programma begint om 14.30 uur en kent een pauze. Reserveren: via info@theaterschuurlinde.nl Of 0523-234001.

Als tip geeft de organisatie nog dat een wandeling over Landgoed Linde, voorafgaande aan de voorstelling, zeer aan te bevelen is. Om het hoofd leeg te maken en ruimte te scheppen voor de Wolder Woorden, of omdat een uitbottend lentebos vrolijk maakt.