Wolderwijs biedt weer een zomerprogramma aan in De Wolden

Vorig jaar was er ook een modeshow van zelfgemaakte kleding. Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

De openbare onderwijsorganisatie Wolderwijs heeft ook deze zomer weer een zomerprogramma op touw gezet voor kinderen. De corona-editie van 2020 was uitermate geslaagd te noemen met veel deelname.

Het programma is maandag al begonnen bij Outdoor Nijstad met allerlei activiteiten. Direct dinsdagmorgen was er voor de kinderen van de groepen 7 en 8 in de Wijk bij IKC De Horst een clinic Biketrial door professional Daan Boverhof uit Ansen.

De eerstvolgende activiteit is donderdag 22 juli in Ruinerwold bij KC De Dissel met een TikTok-activiteit. Tussen 10.00 en 12.00 uur kunnen alle kinderen die wat hebben met deze app bezig gaan me dansmoves en voetbaltrucs.

Het perfecte plaatje

Een week later is er op woensdag 28 juli weer aan activiteit die in het kader staat van de nieuwe media: Snapchat. Op het terrein van Het Groene Hart in Zuidwolde is in twee groepen een clinic Snapchat, hoe je het perfecte plaatje maakt. De activiteit is bedoeld voor kinderen tussen de 7 en 12 jaar en er zijn twee sessies: van 10.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 15.00 uur. Het enige dat de deelnemers hoeven te doen, is een eigen digitale camera of mobieltje mee te nemen. Oor de kinderen van 4 tot en met 6 jaar staat een coole (foto)speurtocht op de agenda.

Vloggen is al enkele jaren helemaal in en ook dit onderdeel komt terug bij Wolderwijs. Op dinsdag 3 augustus is ’t Oelebröd in Ruinen. Samen met vrienden kunnen kinderen tussen 10.15 en 11.45 uur een mooie video voor op YouTube maken. Ze leren deze ochtend presenteren en kunnen aan challenges meedoen.

Een nachtje slapen

Op vrijdag 13 augustus is er bij Het Veldboeket in Veeningen het onderdeel game On. Tussen 9.45 en 11.00 uur kan er inderdaad gegamed worden, maar dan wel met een lasergame. Zelf actief dus in een Fortnite-Battle.

Ter afsluiting van de zomer kunnen kinderen in de laatste vakantieweek terecht bij speel- en ijsboerderij De Drentse Koe in Ruinerwold (17 augustus) en bij zwembad De Slenken in de Wijk (18 augustus). Kinderen van 3 tot en met 6 jaar kunnen er een dagje spelen, de jeugd tot en met 12 jaar kan ook een nachtje slapen.

Wie mee wil doen, kan zich daarvoor aanmelden en het programma bekijken op www.actiefnaschooltijd.nl .

Nieuws

menu