Wonen in IJhorst met uitzicht op het Reestdal. Woningen aan de Poeleweg gaan als warme broodjes over de toonbank

De woningen aan de Poeleweg. Foto: Gemeente Staphorst

De verkoop van de bouwkavels en rijwoningen aan de Poeleweg in IJhorst gaat in vliegende vaart. Belangstellenden konden zich tot en met 2 juli inschrijven voor een bouwkavel of rijwoningen in de eerste fase.

Dinsdag vond de loting plaats. De beschikbare bouwkavels zijn allemaal in één keer in optie gegeven. Er zijn nog enkele rijenwoningen beschikbaar.

Wethouder Lucas Mulder van de gemeente Staphorst is blij met de grote interesse. ‘De bouw van nieuwe woningen in IJhorst is goed voor de leefbaarheid van het dorp. Door een mix van woningtypen kunnen verschillende doelgroepen een huis vinden dat bij hun wensen en levensfase past’, vertelt hij in een persbericht.

Uitzicht op Reestdal

Er is volgens Mulder veel belangstelling voor de bouwkavels, waarbij mensen zelf een aannemer kunnen kiezen. ‘De 13 bouwkavels in de eerste fase bieden een welkom aanbod aan vrijstaande- en twee-onder-één kap woningen. Een aantal kavels liggen aan de rand van het dorp met een prachtig uitzicht op het Reestdal.’

Ook hebben meerdere mensen interesse in de comfortabele, onderhoudsarme, energiezuinige rijenwoningen. Deze 7 rijenwoningen met nul-op-de-meter, zijn uitermate geschikt voor starters en gezinnen. In de eerste fase zijn nog enkele rijenwoningen beschikbaar.

Tweede fase

De woningbouw aan de Poeleweg in IJhorst wordt in twee fases ontwikkeld. In de tweede fase komen 11 bouwkavels in de verkoop.

In de tweede fase komen ook 5 rijtjeswoningen beschikbaar. Deze worden als huurwoningen aangeboden.

Nieuws

menu