Woningbouw Poeleweg IJhorst is met een half jaar vertraagd door procedure bij de Raad van State

Het uitbreidingsplan aan de Poeleweg in IJhorst is met minimaal zes maanden vertraagd, omdat buurtbewoners bezwaar maken tegen het bestemmingsplan bij de Raad van State. Dat heeft de gemeente Staphorst laten weten.

Wethouder Lucas Mulder en ontwikkelaar Diederik Roo bij de onthulling van het bouwbord, eerder dit jaar.

Wethouder Lucas Mulder en ontwikkelaar Diederik Roo bij de onthulling van het bouwbord, eerder dit jaar. Gemeente Staphorst

Aan de Poeleweg worden maximaal 39 nieuwe woningen gebouwd voor verschillende doelgroepen. Wethouder Lucas Mulder: „De nu ontstane vertraging is een teleurstelling. De gemeente ziet de behandeling van het beroep met vertrouwen tegemoet.”

De nieuwe bouwkavels en rijwoningen worden in twee fases op de markt gebracht. De verkoop van de eerste fase startte op 14 juni. Er was grote belangstelling. Omdat er meer potentiële kopers waren dan bouwkavels, heeft de notaris de kavels toegewezen via een loting. Ook de rijwoningen zijn allemaal onder optie.

Wachten

Vanwege het ingestelde beroep, moet worden gewacht op de verdere afhandeling van de verkoop van de bouwkavels en rijwoningen. Kopers waren volgens de gemeente op de hoogte van dit risico. De verkoop wordt voortgezet, nadat de Raad van State een uitspraak heeft gedaan over het beroep tegen het bestemmingsplan. Een koper die door de vertraging niet langer geïnteresseerd is in een bouwkavel of rijwoning, kan van de koop afzien. Dit kan nu, maar ook op een later moment. Een bouwkavel of rijwoning die vrijkomt, wordt aangeboden aan de eerst volgende persoon op de reservelijst.

Op dit moment kan er niet gestart worden met de verkoop van bouwkavels in de tweede fase. In deze fase worden te zijner tijd nog vijf kavels voor vrijstaande woningen en zes kavels voor twee-onder-één-kap-woningen aangeboden. Wanneer het bestemmingsplan definitief is, worden de bouw kavels in de tweede fase op de markt gebracht.