Woonzorgcentrum ’t Vonder in Ruinerwold is na een jaar verbouwen weer bij de tijd: ‘het was heel pittig’

Een jaar lang ondergingen bewoners van woonzorgcentrum ’t Vonder in Ruinerwold de grootscheepse verbouwing, de klus is nu geklaard. Dinsdagmiddag werd het lint doorgeknipt ten teken van een officiële heropening.

Bewoonster Roelie Kleine (links) en Noorderboog-medewerkster Roelie Stoffer heropenen samen het vernieuwde Vonder in Ruinerwold.

Bewoonster Roelie Kleine (links) en Noorderboog-medewerkster Roelie Stoffer heropenen samen het vernieuwde Vonder in Ruinerwold. Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Het waren de oudste bewoner Roelie Kleine en de medewerker die het langst werkzaam is in ’t Vonder, Roelie Stoffer, die deze eer te beurt vielen. Allebei waren ze blij, samen met alle andere bewoners en medewerkers, dat ’t Vonder weer klaar is voor de toekomst. „Het was heel pittig”, verwoordt Trijntje de Witte, leidinggevende in ’t Vonder, het jaar dat geweest is. „De verbouwing begon in april 2022 en iedere twee weken moesten vier bewoners op vrijdag tijdelijk uit hun appartement, omdat dat verbouwd werd. We hadden vooraf vier appartementen vrijgehouden voor de verbouwing, twee op de begane grond en twee op de eerste verdieping. Dan hoefden ze niet van hun vertrouwde verdieping weg.”

Moderne uitstraling