Zeven dode schapen in Vledder en Wapse. De teller loopt op. Heeft de wolf voor de zoveelste keer toegeslagen?

Foto: Shutterstock

In Vledder zijn vrijdagmiddag drie dode schapen aangetroffen, waarvan één op de openbare weg. Iets verderop, in Wapse, werden vier schapen gedood.

De schapen in Wapse liepen in een weiland dat was beveiligd met wolfwerend gaas en een bewakingshond. Dat meldt het Drentse Statenlid Johan Moes (VVD) op Twitter. Moes is eigenaar van camping Het Noordenveld in Wapse.

Wolvenpaar huist in nabijgelegen Drents Friese Wold

Dna-onderzoek moet uitwijzen of de schapen inderdaad het slachtoffer zijn geworden van een wolf. Dat is bepaald niet ondenkbaar, want de afgelopen maanden sloegen wolven keer op keer hun slag in deze regio. Vast staat dat in het nabijgelegen Drents Friese Wold twee wolven leven: een mannetje en een vrouwtje.

Maandag nog trof schapenhouder Stefan Worst in Vledder een dood schaap en drie zwaar gewonde schapen aan. Het was voor de vierde keer in drie maanden dat zijn dieren bezoek kregen van (vermoedelijk) een wolf. Bij Worst staat de teller inmiddels op acht dode schapen en een trits gewonde dieren.

In november doodden wolven in dezelfde regio 35 schapen en een kalf

Volgens Bij12, de organisatie die namens de provincies wolvenschade onderzoekt en financieel afhandelt, hebben wolven in november 35 schapen en een kalf gedood in Zuidwest-Drenthe. De aanvallen vonden plaatst in Lheebroek, Wapse, Wapserveen, Dieverbrug, Doldersum en Diever.


Nieuws

menu