Zilveren certificaat voor gezonde sportkantine sv Nieuwleusen

Zilver certificaat voor gezonde sportkantine sv Nieuwleusen. Frens Jansen

Nieuwleusen Arjan Hoekman, voorzitter van de clubhuiscommissie van de voetbalvereniging sv Nieuwleusen, ontving zaterdag uit handen van Marianne van Essen van het Voedingscentrum het zilveren certificaat voor gezonde sportkantines.

De vereniging heeft naast sportief bewegen en presteren goede voeding voor de sporters en bezoekers hoog in het vaandel staan. Arjan Hoekman vertelde tijdens de overhandiging van het certificaat dat na het realiseren van het nieuwe clubgebouw - hij wil niet meer spreken van een kantine maar van clubgebouw - gezond voedsel voor de sporters op de agenda van zijn commissie is gezet.

Met hulp van de Marianne van Essen en de inzet van de vele vrijwilligers en de commissie is dit in korte tijd gelukt.

Na een scan door het voedingscentrum waaruit bleek dat de verenging niet aan de gestelde voorwaarden voldeed is de commissie aan het werk gegaan om verbeteringen en veranderingen door te voeren. „Onze doelstelling was brons maar is zelfs zilver geworden,” aldus Hoekman.

Om in aanmerking te komen voor en certificaat moet een vereniging aan een aantal voorwaarden voldoen, zoals in elke productgroep minimaal 1 betere keuze aante bieden. Bijvoorbeeld door naast frisdrank ook thee en water te hebben.

De betere opties moeten beter zichtbaar zijn en krijgen een prominente plaats, zo ligt fruit in de buurt van de kassa.

Het drinken van water wordt gestimuleerd met een watertappunt en waterkannen die goed in het zicht staan. Dit alles wordt vastgelegd in een beleidsplan.

Marianne van Essen van het Voedingscentrum was lovend over de inzet van de clubhuiscommissie van de voetbalvereniging. De normale tijdsduur van het veranderen van een clubhuis in een gezonde sportkantine duurt negen maanden hier is het in een veel kortere periode gelukt. Er is met een grote gedrevenheid en enthousiasme gewerkt. Bij de entree valt nu direct het gratis beschikbare fruit op.

Sportwethouder Jan Uitslag, die tijdens de opening van het nieuwe clubgebouw het bestuur geattendeerd had op de gezonde sportkantine is op zijn wenken bediend. Hij was blij met het resultaat en feliciteerde de commissie met het behalen dit resultaat.

Voorzitter van de voetbalvereniging Erwin van Leussen overhandigde de commissie een cheque als blijk van waardering voor de inzet. Sv Nieuwleusen is de eerste sportvereniging in de gemeente die het certificaat zilver heeft behaald. In de provincie Overijssel is het de vijfde club die werkt volgens de richtlijnen voor gezondere kantines.

Nieuws

menu