Laatste dag van gevarieerde Munnikenweek heeft sportief karakter. Zweetdruppels parelen op lachende gezichten bij funrun

Impressie van de funrun tijdens de Munnikenweek. Foto: Harm Hoeve

Met een sportieve en swingende laatste dag is de Munnikenweek nu dan toch echt afgesloten. Bewoners van Rouveen konden verschillende dagen genieten van uiteenlopende activiteiten.

De laatste dag van de Munnikenweek startte zaterdag vroeg met een mannenontbijt, waarbij mannen ook gezamenlijk probeerden een trekker in beweging te krijgen. In de middag stond de tweede editie van een funrun door het dorp op het programma. Het spektakel trok veel bekijks in het dorp.

Jong en oud kon individueel en in teamverband meedoen aan de funrun en proberen zo’n dertig obstakels over een parcours van 5 kilometer te trotseren. Met het zweet op het voorhoofd over een touwtje over een sloot schuifelen, op spierkracht een klimrek ‘bedwingen’, door een sloot waden, van een glijbaan roetsjen en onder een net door tijgeren; er kwam van alles voorbij. De inspanningen leverden naast de nodige zweetdruppels vooral ook lachende gezichten op.

In de namiddag was op het feestterrein een foodfestival en ’s avonds zorgde de band Baby Blue voor een groot, muzikaal slotfeest.

Gevarieerd programma

De Munnikenweek startte vorige week zondag met een drukbezochte ZomerZangAvond in een tent op het feestterrein. In de dagen die volgden kwam een reeks aan activiteiten voorbij. Zo was op dinsdag de traditionele handelskeuring, waarbij fokkers en paardeneigenaren hun mooiste paarden showden. Een dag later speelde toneelvereniging de Munnikenslag op vermakelijke wijze Moeke aan de rekstok en op woensdagavond bracht de wielerronde, vanaf het Kerkplein, veel volk op de been.

Vrijdag zijn met veel aandacht en liefde de mooiste creaties gemaakt tijdens de workshop bloemschikken. ‘s Avonds konden liefhebbers van oldtimers hun hart ophalen; klassieke brommers, auto’s en motoren deden mee aan de oldtimerrit. Enkele uren later was aandacht voor iets geheel anders, namelijk de bijzondere outfits van de bezoekers van de ‘voute party’.


Nieuws

menu