‘Bassie’ blijkt een goudhaantje voor d'Olde Veste'54

.

Bas de Vries van eersteklasser d’Olde Veste’54 liet zich zaterdag in de slotfase van de uitwedstrijd tegen Zeerobben tot goudhaantje kronen. Als invaller loste hij Davy Kuurman af en korte tijd later was ‘Bassie’ het middelpunt van de Steenwjker feestvreugde in Harlingen. Zo hengelde d’Olde Veste’54 op de valreep toch nog de drie punten binnen: 2-3.

De winnende trainer Dick Krommenhoek sprak terecht van ‘een gouden wissel’: „Kuurman heeft gevochten als een leeuw, maar zat er doorheen. Ons manco was ook nu weer dat we te veel kansen nodig hebben om een doelpunt te maken. Negen kansen had ik al geteld, en daarvan ging er maar eentje in. Daarna geven we de wedstrijd compleet uit handen. Een foute terugspeelbal en een penalty tegen, en Zeerobben staat op 2-1. Dat gebeurt in een tijdsbestek van een minuut of acht. Vervolgens keren we het wel om, en winnen we nog wel. Maar ach, wat maken we het onszelf toch moeilijk’, aldus een opgeluchte Krommenhoek.

Slordigheden

De blauw-gelen kwamen al na een minuut of tien op voorsprong. Uit een hoekschop van de ijverige en snelle Jeffrey Dijkstra schoot Davy Kuurman de bal tegen het net: 0-1. Ondanks vele kansen bleef de tweede treffer vervolgens uit en slopen er slordigheden in het spel van de Steenwijkers. Na iets meer dan een uur viel de gelijkmaker toen - na een dieptepass van Ane Schaap - Patrick Amels de bal knap over doelman Tom Holleboom lepelde: 1-1. Een overtreding van Jason Huisman op Godert Attema leverde Zeerobben tevens een strafschop op, die door David van de Pol werd benut: 2-1.

De gasten móesten nu komen en déden dat ook. Uit een voorzet van Jeffrey Dijkstra kopte Mehran Ali Pour Asli raak: 2-2. Dijkstra dwong even later Zeerobben-doelman De Vries tot een wereldredding. Davy Kuurman raakte de paal en werd gewisseld, en zag even later zijn vervanger scoren: toch nog 2-3.

Nieuws

menu