Jubileumeditie survivalrun Vollenhove trekt 1500 deelnemers

Survival is een combinatie van kracht en slimheid.

Survival is een combinatie van kracht en slimheid. Wilbert Bijzitter

De twintigste editie van ‘Veno in the Wetlands’ gaat de boeken in als een van de warmste ooit. Onder een strakke novemberzon gingen 1500 deelnemers de strijd aan met de gevarieerde hindernissen, op een parcours van 5 tot en met 20 kilometer.

De leden van de Stichting Survival Vollenhove (SSV) die het festijn weer vlekkeloos van de grond tilden, kijken terug op een zeer geslaagde editie van de survivalrun ‘Veno in the Wetlands’. Er was niet alleen tevredenheid over het aantal deelnemers, maar ook over het verloop ervan. De organisatie liep op rolletjes en het mooie weer had heel veel toeschouwers naar het spektakel gelokt.

„We kijken terug op een geweldige dag. Vanwege het prachtige weer op zaterdag zat de stemming er bij zowel de deelnemers als de vele supporters gelijk in. Er waren veel positieve reacties van de deelnemers en supporters. Dit alles was niet mogelijk geweest zonder de fantastische inzet en betrokkenheid van alle vrijwilligers”, zei Frank Jansen, voorzitter van de SSV, na afloop.

Om half 10 in de ochtend loste Gerrit Harsevoort, oprichter van de Survivalrun Vollenhove, het eerste startschot. Vanwege de jubileumeditie was hij de aangewezen persoon om deze run te starten. „Na al die jaren bij de run betrokken te zijn geweest, is het een leuke verrassing dat ik het eerste startschot en de prijsuitreiking mocht doen. Het blijft voor mij heel bijzonder hoe iedereen uit Vollenhove dit evenement door de jaren heen heeft omarmd, en we, van jong tot oud, er de mooiste run van Nederland van hebben gemaakt”, vertelde de initiator van het evenement.

De eerste groep (Wedstrijd LSR - Lange Survivalrun) mocht het spits afbijten en legde het parcours van 20 kilometer af. De finish vond plaats op het Burghtplein en dat zorgde de hele dag voor een gezellige sfeer door de grote hoeveelheid toeschouwers.

Trainingsgroep Survival Vollenhove

Ook de leden van de Trainingsgroep Survival Vollenhove hebben goede prestaties geleverd. Wat dit jaar ook bijzonder was, waren de deelnemers van Roosbergsports uit Genemuiden die ondanks hun beperking, met een trotse lach op hun gezicht de eindstreep haalden.

De opvallendste winnaar was John den Boer uit Vollenhove. Hij behaalde de tweede plaats bij de heren in de categorie Lange Survivalrun 50+ (20 kilometer). Andere leden van de trainingsgroep die het podium bereikten bij de wedstrijdcategorieën zijn Sanne de Jonghe (6e plaats LSR Dames), Jochem Schutten (7e plaats KSR Heren), Julia van Vulpen (4e plaast KSR Dames), en Jordy Roskam (6e Jeugd Heren).

Recreanten

Na de wedstrijdcategorieën waren ’s middags de recreanten aan de beurt. In totaal verschenen ongeveer 750 recreatieve deelnemers aan de start. Zij liepen net als de wedstrijdcategorieën de afstanden van 5, 8 of 20 kilometer. Sommigen van hen verschenen 20 jaar geleden ook al aan de start. De sportievelingen Peter Nijhuis (54), Sytze Idzenga (65) en Rob Beeldman (73) hebben in al die jaren bijna geen survivalrun in Vollenhove overgeslagen. Behalve als er een blessure om de hoek kwam kijken. Om die reden kon bijvoorbeeld Sytze Idzenga dit jaar niet meedoen. Maar desondanks heeft hij zich, net als Peter en Rob, met veel sportieve passie ingezet als vrijwilliger.

Kidsrun

Voor de zesde keer was er een Kidsrun. Deze mini-survivalrun was speciaal voor leerlingen uit groep 5 en 6 van de basisscholen. Dit jaar deden scholen uit Vollenhove, Sint Jansklooster, Wanneperveen, Steenwijk, Oldemarkt en Marknesse mee aan de wedstrijd. Het parcours bestond uit enkele hindernissen van de echte run. Het doel van de Kidsrun was plezier maken, bewegen en lekker vies worden. En dat is gelukt!

De uitslagen van alle categorieën zijn te vinden op www.survivalvollenhove.nl. Foto’s van de survivalrun ‘Veno in the Wetlands’ zijn te zien via www.facebook.com/stichtingsurvivalvollenhove.