Alcides gaat in slotfase onderuit tegen Westlandia

Alcides-trainer Wilko Niemer: „We verloren uiteindelijk van een sterke tegenstander. Dat deden we gelukkig wel strijdend, dus daarover ben ik absoluut tevreden.” Foto: Daan Prest

Het is Alcides zondag niet gelukt om ook het tweede duel in de vierde divisie te winnen. Tegen het sterk spelende Westlandia verloor de ploeg van trainer Wilko Niemer met 4-2. Lange tijd ging de strijd gelijk op, maar in de slotfase sloeg de Zuid-Hollandse thuisploeg twee keer keihard toe.

Het leek erop dat Alcides een puntje zou wegkapen uit Naaldwijk. „Het zou onverdiend geweest zijn, maar het zat er wel degelijk in”, blikte trainer Niemer terug. „We verloren uiteindelijk van een sterke tegenstander. Dat deden we gelukkig wel strijdend, dus daarover ben ik absoluut tevreden.”

Voorsprong

Alcides stond binnen vijf minuten op voorsprong toen Nick Kuiper een aanval uitstekend afrondde: 0-1. Pas na 37 minuten voetballen viel de gelijkmaker. „In die fase waren we het even helemaal kwijt”, zag Niemer vanaf de zijkant. „Tot dat moment hadden we weinig weggegeven, maar nu liepen we alleen maar achteruit.” De voorsprong voor Westlandia bleef dan ook niet uit en viel zelfs nog voor rust. Jasper Strijker liep per ongeluk de bal in eigen doel, na een scherpe voorzet: 2-1. Op dat moment had Rick Assen verdediger Joy Okenge (knieproblemen) al vervangen. Nog voor rust herstelde Strijker echter zijn fout op de juiste manier door ditmaal in het goede doel te schieten: 2-2.

Tegenstoot

Na rust drong de thuisploeg nadrukkelijk aan, maar daarnaast bleven de Meppelers gevaarlijk in de tegenstoot. Niemer: ‘Zij creëerden veel meer, maar we hielden ze lang van scoren af.’ Vier minuten voor tijd vond Westlandia alsnog het net. Nota bene in de tegenstoot, na een aanval van Alcides. ‘Die werd afgefloten voor buitenspel, terwijl daar absoluut geen sprake van was’, oordeelde Niemer. ‘Onbegrijpelijk.’ Na de 3-2 riep het Alcides-kamp ook nog om een strafschop, maar de matig leidende referee legde de bal net buiten het strafschopgebied. Deze kans leverde geen resultaat op voor de Meppelers. Diep in blessuretijd scoorde de thuisploeg nog wel de allesbeslissende 4-2.

Nieuws

menu