Alcides gaat onderuit tegen hekkensluiter SDO

Nick Kuiper scoorde namens Alcides de gelijkmaker in Bussum, maar uiteindelijk werd het 2-1 voor SDO. Foto: Daan Prest

Alcides verkeert in zwaar weer. Het team van trainer Wilko Niemer is opnieuw onderuitgegaan in de hoofdklasse A van het zondagamateurvoetbal. Hekkensluiter SDO bleek in Bussum met 2-1 te sterk voor de Meppelers. Door dit resultaat staan de geel-zwarten nog steeds op de twaalfde plaats. Net boven de degradatie- en nacompetitiestreep, maar provinciegenoot Emmen is inmiddels tot op 3 punten genaderd.

In de eerste helft kwam SDO door een blunder van Xander Jager op voorsprong. De doelman van Alcides plukte de bal bij een voorzet uit de lucht, maar liet deze bij het weglopen los. Een SDO’er kon daardoor eenvoudig scoren: 1-0.

Gelijkmaker

Na rust leidde een lange bal van Glenn Arts ertoe dat Nick Kuiper een uitgelezen kans kreeg. De aanvaller van Alcides faalde niet en schoot de gelijkmaker binnen: 1-1. Toch kregen de Meppelers alsnog de deksel op de neus. Een vrije bal, 13 minuten voor tijd, verdween via de Alcides-muur langs de op het verkeerde been staande Xander Jager en dat betekende de winnende treffer van de hekkensluiter: 2-1.

Nieuws

menu